Jak jednoduché by bylo kontrolovat pohyb pohonných hmot

10. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Pracuji již druhým rokem na malé soukromé benzínové pumpě a proto si myslím, že něco o distribuci pohonných hmot vím. Znám tedy i zákonnou povinnost všech prodejců phm každý den hlásit na FÚ veškerý nákup a prodej všech pohonných látek na benzínové stanici. Nedodání těchto dat by znamenalo pro prodejce vážný problém, píše Igor Zemánek.

Každá benzínová stanice musí mít na svých stojanech počítadla, která jsou ze zákona pravidelně kontrolována, zda správně počítají vydané palivo. Stačilo by tak málo, aby příslušní pracovníci FÚ a celní správy zvedli své zadky a začali tato počítadla konfrontovat se zaslanými údaji. Okamžitě by se zjistilo kdo prodává benzín či naftu navíc než uvádí do denních svodek.

Kdo má zájem na tom, aby se tato data sbírala, ale nekontrolovala? Jedna důsledná týdenní akce tohoto státu by okamžitě udělala pořádek.

Pan Kalousek na ČT 24 minulý týden v jednom rozhovoru vypustil skutečnou perlu. Nejsem schopen tu citaci formulovat přesně, ale prohlásil toto: " Já za svou tvrdou práci jsem velmi špatně placeným úředníkem". Myslel jsem, že se toho novináři chytí, ale úplně to zapadlo.

0
Vytisknout
8461

Diskuse

Obsah vydání | 12. 11. 2012