Vláda otevřeně závislá na korupci

7. 11. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Včera jsem byl velmi překvapen tím, že poslanci Tluchoř, Šnajdr a Fuksa oznámili své rozhodnutí složit mandát. Tak čisté a k Nečasovi vstřícné řešení jsem od nich nečekal. Muselo to mít přece nějaký háček... A zdá se, že už dnes víme, jak se svou rezignací na svůj mandát ODS vlastně pomstili. ODS má totiž nyní nového poslance, Romana Pekárka, který byl -- nepravomocně -- odsouzen pro korupci. Pekárek má ode dneška imunitu a ODS další problém. Pekárek se odmítá mandátu vzdát a koalice nyní bude přemlouvat místo Tluchoře Pekárka. Opozice může právem poukazovat na to, že její poslanec Rath není zatím ani nepravomocně odsouzen a sedí zavřený ve věznici, aniž by mohl uplatňovat svůj mandát, zatímco Pekárek bude čile pobíhat po Sněmovně a hlasovat o zákonech. Křehká většina Nečasovy vlády bude stát na člověku, vážně podezřelém z korupce. To jistě podpoří její protikorupční zápal. Na odpornou politickou realitu v ČR dnes poukázal i předseda Nejvyššího správního soudu Baxa, který kritizoval velice nízkou kvalitu českého práva, produkovaného našimi zákonodárci. Stát podle Baxy nebývá schopen dodržovat své vlastní zákony.

Cituji Baxova slova:

"Systémy jsou zahlceny blbostmi, to nelze jinak vyjádřit. Tím se vše komplikuje a člověk si pak řekne, že stát není schopen plnit své základní funkce, poskytnout mu ochranu."

Pro naši vládu a vládní poslance, kteří teď tvoří zákony, je však jediná posvátná věc, hodná zřetele, a to škrty. Rozvrácený, rozložený a rozkradený stát s parlamentem plným blbců a podvodníků si bude moci na svůj hrob napsat: chtěl jsem mít vyrovnaný rozpočet.

Pekárek odsouzený za korupci složil poslanecký slib ZDE

Stát už není schopen dodržovat zákony, varoval šéf Nejvyššího správního souduZDE

0
Vytisknout
14483

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2012