Video Azovského praporu Putinovi: "Budeš popraven spolu se svými šakaly"

1. 8. 2022 / Fabiano Golgo

čas čtení 2 minuty
 
Azovský pluk považuje masovou vraždu ukrajinských válečných zajatců v obci Olenivka za akt veřejné popravy, které se Rusko dopustilo beztrestně. "Vy sami budete popraveni spolu se svými šakaly a velvyslanectvími," uvádí se v oficiálním prohlášení, které v reakci na masovou vraždu ukrajinských válečných zajatců v Olenivce přečetl před kamerou zastupující velitel Azovského pluku Mykyta Nadtočij.

"Rusové 24 hodin lhali o ukrajinské armádě, ale dnes svůj zločin potvrdili prohlášením velvyslanectví Ruské federace ve Velké Británii. Všechno tak, jak se vám to líbí, se všemi certifikáty a pečetěmi, z rozhodnutí mezinárodního tribunálu. Barbarská pseudoříše bude zničena."


Ruské velvyslanectví v Londýně na Twitteru uvedlo, že zabití vojáků pluku Azov bylo oprávněné a že bojovníci Azova "si zaslouží ponižující smrt".

"My, Azovský pluk, Ukrajina jako stát a celý civilizovaný svět se budeme tvrdě bránit, aby si to Rusko jednou provždy zapamatovalo. Již nyní zjišťujeme jména těch, kteří zorganizovali a provedli popravu našich zajatců. Máme předběžné informace, ale ještě je nejsme připraveni zveřejnit. Najdeme je, ať jsou kdekoli - na okupovaných územích Ukrajiny, v Rusku nebo v jiných zemích. Ukrajina jako stát zajistí spravedlivé potrestání," říká Nadočij.

Vraždění ukrajinských zajatců v Olenivce má na svědomí nacistická žoldnéřská skupina Wagner Group. Kontrola nad východní provincií je rozdělena mezi národní ozbrojené síly a proruské separatisty. Kyjev a Moskva se z útoku vzájemně obviňují.


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


Ruské velvyslanectví v Londýně na Twitteru uvedlo, že zabití vojáků pluku Azov bylo oprávněné a že bojovníci Azova "si zaslouží ponižující smrt".

"My, Azovský pluk, Ukrajina jako stát a celý civilizovaný svět se budeme tvrdě bránit, aby si to Rusko jednou provždy zapamatovalo. Již nyní zjišťujeme jména těch, kteří zorganizovali a provedli popravu našich zajatců. Máme předběžné informace, ale ještě je nejsme připraveni zveřejnit. Najdeme je, ať jsou kdekoli - na okupovaných územích Ukrajiny, v Rusku nebo v jiných zemích. Ukrajina jako stát zajistí spravedlivé potrestání," říká Nadtočij.

Vraždění ukrajinských zajatců v Olenivce má na svědomí nacistická žoldnéřská skupina Wagner Group. Kontrola nad východní provincií je rozdělena mezi národní ozbrojené síly a proruské separatisty. Kyjev a Moskva se z útoku na ukrajinské zajatce z Azovského pluku vzájemně obviňují.


1
Vytisknout
5776

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2022