Michael Flynn, Trumpův bývalý poradce pro národní bezpečnost, bude odsouzen až v březnu

19. 12. 2018

čas čtení 1 minuta
Po dramatickém dnu u amerického soudu, kdy soudce Emmet Sullivan obvinil Trumpova bývalého poradce pro národní bezpečnost, tříhvězdičkového S generála Michaela Flinna, že "prodal svou zemi", soudce souhlasil, aby jeho proces byl odložen až na 13. března, aby bylo možno vzít při verdiktu v úvahu Flynnovu spolupráci s vyšetřovatelem Robertem Muellerem, která dosud neskončila.

Flynn je souzen za to, že lhal vyšetřovatelům FBI o svých rozhovorech s ruským velvyslanec v USA během období, kdy Trumpův tým po prezidentských volbách v listopadu 2016 přebíral vládu.





Soudce Emmet Sullivan, který byl jmenován Ronaldem Reaganem v roce 1984, vydal ostrý odsudek Flynnova chování. Varoval ho, že je možné, že Flynn skončí ve vězení.

Sullivan konstatoval: "Je zjevné, že jste prodal svou zemi. Neskrývám své znechucení nad tímto trestným činem. Budu k vám upřímný. Je to velmi vážný trestný čin. Vysoce postavený vládní činitel lže pracovníkům FBI za své přítomnosti v Bílém domě. Sullivan se také zeptal prokurátora z Muellerova týmu, zda pro Flynna uvažují o trestném činu zrady. Ten to odmítl.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
6431

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2018