Jsem zásadně proti zavírání našich hranic před běženci

29. 8. 2018 / Pavel Rybák

čas čtení 1 minuta


V posledních letech dochází k jednomu významnému fenoménu na evropském kontinentu, a nejen na něm, a to je příliv běženců.

Jsem naprosto proti tomu, abychom v dlouhodobě demokratické zemi odmítali takové  lidi pouštět do naší země. Není to podle mého názoru demokratický přístup a je to výsledek současné nejen české politické scény, která vytváří velmi efektivní protimigrační politickou aktivitu a vytrácí se tím z Česka demokracie a tolerance. Tedy to, co českou kulturu a historii vždy zdobilo.

 

Jsem proto, abychom stále uznávali jakékoliv rozdíly mezi lidmi a národy a jejich zvyky například. Uděláme rozhodně nejlépe, pokud se přestaneme nechat krmit současnou populistickou nacionalistickou rétorikou. A toho dosáhneme nejlépe tím, když v příštích parlamentních volbách řekneme zásadní NE stávajícím politikům a politickým subjektům (politicko-ideologicky nejasně nazývaným).

Mnozí namítnou, vždyť ty běženci dělají nepořádek, česky se nehodlají učit, chtějí nás jen využívat, násilí páchají na našich lidech.   Samozřejmě jsem proto, aby byli takzvaní „špatní běženci“ ze státu vyhoštěni, dobří mohou zůstat.

Ovšem naprosto nejhorší je chovat se nedemokraticky, ze strachu a z neporozumění vůči druhým dopouštět se takovýchto nerozvážných činů jakým bezesporu zavřená hranice v demokratickém státě. Není nic horšího, než obnovovat ubohé zvyky totalitních ideologií jako je právě tento.

Opravdu špičkou ledovce by byla právě dlouhodobá protimigrační kampaň, po které by v české společnosti vznikla nálada, že jakýkoliv přistěhovalec je demokratickému státu škodlivý a nebezpečný. I tohle všechno se může stát, pokud se v české politické scéně usadí na delší čas určití nejmenovaní politici.



0
Vytisknout
15477

Diskuse

Obsah vydání | 4. 9. 2018