Pozor, zlý důchodce!

11. 10. 2012 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta



Richardu Frištenskému, který na tramvajové zastávce Anděl mírnil podle něj příliš ostrý zásah Městské policie proti bezdomovcům, popíjejícím na veřejnosti víno, hrozí čtyři roky vězení. Lobistovi Marku Dalíkovi, zapletenému do zpronevěry 500 milionů korun, hrozí deset let. Z toho plynou - čistě aritmeticky vzato - dva závěry: Za prvé, česká justice je toho názoru, že společenská nebezpečnost pěti polovin "zlého" důchodce překážejícího městským strážníkům vyváží ztrátu erární půlmiliardy; za druhé, jedna (údajná, nenatočená a nedosvědčená) rána pěstí do strážníka stojí u nás bratru 200 milionů v českých.

Videonahrávka, kterou zveřejnila TV Nova, nemusí samozřejmě zachycovat úplně vše, co se na místě zásahu ve skutečnosti událo; přesto jsou na ní vidět minimálně některé "zajímavé" věci, nad nimiž se člověk poněkud zarazí, jako úvodní zásah strážníka vůči ženě, strážník strkající za plného provozu důchodce zády napřed do vozovky (0:42) či druhý šlapající svou botou na člověka, který s rukama spoutanýma za zády leží na břiše na ostrůvku (1:11).

Ovšem co by člověk vlastně chtěl v zemi, kde ministr na ulici fackuje své kritiky. Veřejný ničitel jako veřejný činitel. Pardon, nějak se mi pletou písmenka.

Neuplynuly ještě ani dva týdny od okamžiku, kdy sdružení Život 90 zahájilo českou kampaň proti násilí na seniorech. Pan Frištenský s rukama zkoucenýma za zády, údajně též "nakasrovaný" pepřovým sprejem, se ale zřejmě zapojil poněkud neorganizovaně. Za odměnu byl shledán dvoupětinovým Dalíkem: Pozor, zlý důchodce! Nekrmit!

0
Vytisknout
15283

Diskuse

Obsah vydání | 12. 10. 2012