Moc jste toho pro Zlínský kraj tedy za ta léta neudělal. Odejděte

12. 10. 2012 / Jiří Baťa

čas čtení 5 minut

Odpověď na osobní dopis občanům Libora Lukáše, kandidáta na hejtmana Zlínského kraje za ODS

Vážený pane Lukáši,

Dovolte mi, abych Vám touto cestou sdělil svůj názor a mínění, týkající se Vašeho dopisu spoluobčanům přátelům, milým sousedům. Promiňte, ale ten dopis je jako od ufňukaného kluka, který škemrá o milost za vše, co nekalého svým kamarádům a přátelům provedl.

Píšete, že jste si vědom politických praktik z pražských paláců a jste si vědom blbé nálady a zklamání lidí z nenaplnění očekávání. Zeptám se Vás tedy, co jste za tu dobu 12 let, co jste ve vrcholné politice udělal, aby tomu tak nebylo? A najednou dáváte flek -- chcete říct rázně dost! A navíc si ještě troufale dovolíte vyzvat občany, aby přišli k volbám a dali najevo, že nevěří žvanilům a populistům. Uvažoval jste někdy sám nad sebou? Kam byste se zařadil, mezi žvanily nebo populisty? Poradím Vám, jste to i ono.

Zlínský kraj potřebuje stabilitu, potřebuje lidi, kteří mají vizi, potřebuje pracanty, kteří jsou ochotni nasadit svůj um, schopnosti, všechen čas, aby se v kraji žilo lépe. Pane Lukáši, měl jste na to 12 let, abyste to dokázal a jaký je výsledek? Dnes chcete lidi přesvědčit, že to už tentokrát "čestné slovo" budete brát vážně a doopravdy? Nenechte se vysmát! Když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají, znáte to, že?

Píšete, že se zlínskému kraji věnujete již 12 let. Stál jste u jeho zrodu a stále máte chuť a energii v tom pokračovat. No ve Vašem věku bych nic jiného neočekával. Nabízíte řešení konkrétních problémů, tah na branku, pozitivní a konstruktivní přístup, ale i pokoru a oddanost práci pouze pro Zlínský kraj. Já si naopak myslím, že byste toho měl už nechat. Toho, co jste pro kraj udělal zas není tolik, aby Vám museli být občané vděčni, protože jste toho mohl udělat daleko, daleko víc. Hlavně poctivěji!

Zmiňujete rovněž, že mnozí zapomínají na základní věci jako je rodina, férový vztah k bližnímu, osobní čest, že normální je nelhat a nekrást. To jsou velmi silná slova notabene od člověka, který se pod praporem modrých ptáků (ODS) celou dobu loajálně angažuje ve své partaji a stejně jako škodí ODS jako celek ve vládě a parlamentu, škodíte i vy na úrovni Zlínského kraje (např. SPZ Holešov). Ano, máte pravdu, že normální je nelhat a nekrást. Můžete to říci o ODS, které jste letitým členem, straně, která tvoří (nemocnou) páteř koaliční vlády, straně, která Vás vynesla do těchto postů? Píšete o osobní cti, kterou Vy ovšem postrádáte už tím, že se tímto dopisem trapně vnucujete občanům zlínského kraje, kterým jako spráskaný pes slibujete, že jim budete vděčný za podporu, prosíte je (obrazně takřka na kolenou), aby přišli k volbám a dali VÁM svůj hlas. Není Vám stydno, pane Lukáši, za takové podlézání, vnucování se? Kde je Vaše čest, Vaše hrdost?

Že Vás vždy podporovala a podporuje Vaše rodina, mne nepřekvapuje. Asi by nebylo normální, aby rodina nepodporovala hlavu rodiny, která přináší domů nemalé peníze, mnohokrát větší, než mají ti, ke kterým se obracíte se svou prosbou, aby Vám dali znovu šanci setrvat na postu, bez kterého si už snad ani nedovedete život představit. Je Vám 50 let, takže byste rád tu svou kariérní káru dotlačil co nejdál. Chápu, že pracovat jinde by nebylo to pravé ořechové i když si nemyslím, že byste si nějakou tu výhodnou trafiku zase uměl najít. Kvalifikaci na to máte dostatečnou!

V žádném případě bych si nedovolil nabádat občany, aby se o Vás opřeli. To, není fér a že to dělá Vaše rodina je samozřejmé, přece Vás nebudou odstrkovat, když jste pro ně nepostradatelný zdroj bohaté, plnohodnotné a zabezpečené vysoké životní úrovně!

Nebudu asi jediný, který má stejný či podobný názor na Váš dopis i na Vaši osobu. Stejně tak bude asi dost lidí, kteří Vám na tyto "uplakané" řádky naletí a svůj hlas Vám dají. Jsou to lidé, kteří ví, proč to dělají. Já však mezi ně rozhodně nepatřím. Jinak všeobecně platí, že období před volbami je období slibů, lží a mystifikací. Svým dopisem to jenom potvrzujete.

Protože nejsem škodolibý, přeji Vám jakýkoliv úspěch ve Vašem snažení. Z hlediska občana zlínského kraje si ale přeji, aby lidé jako Vy již více nekandidovali a dali také šanci jiným, kteří se již za těch dvaadvacet let ponaučili, jak pracovat skutečně pro lidi, občany, pro kraj a ne jen převážně pro svůj osobní prospěch.

Jak jsem již zmínil, přízeň ode mne nečekejte a dobrou náladu jste mi zhatil tímto dopisem.

0
Vytisknout
8353

Diskuse

Obsah vydání | 12. 10. 2012