Nikdo nedal Nečasovi jedinou rozumnou otázku

14. 10. 2012 / Jan Mrskoš

čas čtení 1 minuta

Není bez povšimnutí v tom videu, kde Nečas řekl Smetanovi, že poškodil majetek jeho strany , co vlastně zajímá naše zpravodajce. Smetana se ptá Nečase (a ten rozhovor představuje jen jednu třetinu času, zhruba 4 min.), jestli on vnímá ty politické billboardy jako soukromý nedotknutelný majetek, to přece není jako poškodit lak auta, nebo fasádu domu, to je přece výraz politické debaty. A ty billboardy byly přece pořízeny za peníze z korupčních peněz. Nevadí mu to, co tam bylo kromě těch tykadel o té straně připsáno? Nečas odpovídá, že pro něj je majetek cizích lidí nebo nějaké jiné společnosti nedotknutelný. A že to zastává v každém případě, ne jenom v případě politické reklamy. Jeho asistent ukončuje debatu, že tím bylo tedy řečeno vše.

Nejenom, že nikdo s mikrofonem neměl nějakou otázku pro předsedu vlády, houf zpravodajců s mikrofony se po dalších asi 8 minut zajímá jen o paruku a brejličky (dvakrát ho skoro donutí, nemůžete si to pro nás ještě nasadit, já vám to podržím?), kde bydlí, kdo je to u koho bydlí, kdo jsou ti přátelé, kdy se půjde nechat zase zavřít (otázka dvakrát), co bude ještě dneska dělat, co bude jíst, jak se sem dostal, na jakou legitimaci, jak cestuje, atd.

Snad jen jednoho zajímá to jádro té debaty, zeptat se Smetany, jestli je spokojen s touto debatou. Ale jestli je spokojen s odpověďmi předsedy vlády? Když že Nečas zastává ten názor, že majetek cizích lidí je nedotknutelný v každém případě, nejsou zde jiné známé případy majetku nesmírné hodnoty, který je "dotknutelný"?

0
Vytisknout
9586

Diskuse

Obsah vydání | 16. 10. 2012