Na shledanou v Bartolomějské

14. 10. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 2 minuty

Přijďte se rozloučit s Romanem Smetanou před jeho vzetím do vězení! Přijďte se rozloučit s člověkem, který je příkladem statečnosti, neústupnosti a připravenosti nechat se pro svou pravdu i křižovat. S člověkem, který pro ochromenou ODS představuje nepříjemnou kouli na noze, jíž ji její otec zakladatel není ochoten sundat, protože "pro to nevidí důvod". Nezapomeňme přitom na to, že zatímco "pan Tykadlo" bude ve vězení, my ostatní budeme venku. A záleží na každém z nás, zda a jak dlouho Roman Smetana ve vězení zůstane.

Viditelně vykolejený Nečas, pobavení novináři, rozhovor, při němž se bavila většina národa -- protože ta většina si právě tohoto Nečase a jeho komandu v čele státu viditelně nepřeje.

Tak vypadal sobotní enšpíglovský kousek Romana Smetany, který se nenechal odradit dílčím pátečním neúspěchem, když chtěl premiéra oslovit v pátek v okamžiku volby v jeho bydlišti v Rožnově pod Radhoštěm.

Truchlivou atmosféru v centrále ODS projasnil "zvukař filmaře Kokeše" svými dotazy. Nečas otevřeně připustil, že někdejší žaloba regionálního sdružení ODS v Olomouci, která stála na začátku celé měsíce se táhnoucí kauzy, byla kontraproduktivní a nadělala víc škody než užitku. To, že by pronásledování Romana Smetany mohlo být nespravedlivé, mu však ani nepřišlo na mysl. Nečas dokázal, že uvažuje jen v parametrech toho, co je "prospěšné" či "škodlivé" pro jeho ODS. Pojmy jako "spravedlnost" či "veřejný zájem" jsou mu zjevně nesrozumitelné.

Nakolik se projevila na výsledku ODS ve volbách, těžko soudit. Dlouhodobá negativní "reklama" jí však rozhodně neprospěla.

Jak to bude dál: policie předala v Rožnově Smetanovi předvolání, na jehož základě se má pod pokutou 50 tisíc korun dostavit v úterý 16. října 2012 v 11 hodin na místní oddělení Oblastního ředitelství Policie ČR v Bartolomějské ulici v Praze.

Zde bude s největší pravděpodobností zatčen a "dodán" do výkonu trestu.

Přijďte se rozloučit s Romanem Smetanou před jeho vzetím do vězení! Přijďte se rozloučit s člověkem, který je příkladem statečnosti, neústupnosti a připravenosti nechat se pro svou pravdu i křižovat. S člověkem, který pro ochromenou ODS představuje nepříjemnou kouli na noze, jíž ji její otec zakladatel není ochoten sundat, protože "pro to nevidí důvod". Nezapomeňme přitom na to, že zatímco "pan Tykadlo" bude ve vězení, my ostatní budeme venku. A záleží na každém z nás, zda a jak dlouho Roman Smetana ve vězení zůstane.

0
Vytisknout
12650

Diskuse

Obsah vydání | 16. 10. 2012