Rusko zesměšněno za svůj velmi - velmi! - hloupý propagandistický příspěvek na Twitteru o Zelenského tetování na ruce

17. 1. 2024 / Fabiano Golgo

čas čtení 2 minuty
 

Toto úterý ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo na  Twitteru propagandistické dílo, které si zaslouží cenu nejhloupější fotomontáže všech dob... Od éry, kdy Stalin zavedl praxi manipulace s fotografiemi pro propagandistické účely a vymazával jednu po druhé všechny osoby, kterým se v periodických perzekucích živených diktátorovou paranoiou zakroutila hlava, pokračuje Kreml v tomto trendu. S dnešním technologickým pokrokem by mohli vytvářet skvělé falešné snímky pomocí umělé inteligence, ale spíše se zdá, že k manipulaci s fotografiemi používají lidskou "inteligenci" (sic) s cílem udržet podporu své války na Ukrajině. 


 
Ve snaze obvinit ukrajinského vůdce z toho, že má na ruce tetování, na němž je napsáno "Bůh neexistuje", zveřejnili hloupí a imbecilní ruští propagandisté omylem fotografii, na níž se Volodymyr Zelenskyj fotí sám. Aby bylo jasno: Zelenskij se na fotografii objevuje, jak se sám fotí!

V příspěvku ministerstva zahraničí na sociální síti Elona Muska se píše: "Obrázek, který vydá za tisíc slov: 'Bůh neexistuje', říká tetování. A skutečně, pro bezbožný kyjevský režim, neonacisty & jejich válkychtivé západní sponzory není nic svaté. Proto ty PR kousky na kost, pronásledování pravoslavných křesťanů & vraždy novinářů atd."

Příspěvek je v angličtině, jedná se tedy o propagandistický článek zaměřený na cizince. Na fotografiích je vidět Zelenského ruka na rameni britského premiéra Rišiho Sunaka, obkroužená červeným inkoustem, ale pak je tam také další obrázek, detailní záběr tetování, a pak třetí fotografie: ukazuje Zelenského, jak se fotí. Je pravda, že Zelenského lidé na celém světě považují za superhrdinu, protože hrdinně velí obraně své země proti obrovi ze severu, ale že by měl superschopnost měnit se ve dva najednou, to se nevědělo...

Každý se také může podívat na tisíce dalších existujících fotografií ukrajinského prezidenta a snadno zjistí, že na rukou nemá žádné tetování. 


1
Vytisknout
2493

Diskuse

Obsah vydání | 18. 1. 2024