ČR bude mít poslance placeného mediálním magnátem

1. 11. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Karel Hvížďala se včera v Radiožurnálu pohoršoval nad tím, že Radek John, byť je poslanec a šéf bezpečnostního výboru ve Sněmovně, se rozhodl pracovat zároveň jako "novinář" pro mediálního magnáta Soukupa, který již dříve výrazně ovlivňoval dění na české politické scéně. Podle Hvížďaly něco takového není ve "staré Evropě" myslitelné. Nicméně už to předpokládá, že v "nové Evropě", postkomunistické, to jde. Strašné na tom je, že John jako poslanec a předseda sněmovního výboru bude mít přístup k informacím, k nimž by jako novinář mít přístup neměl.

Zároveň tu máme najednou poslance, který je otevřeně placený mediálním magnátem. Jaký bude mít Radek John ještě důvod zastávat zájmy daňového poplatníka, když jeho budoucnost je zjevně jinde a když jako poslanec, placený z peněz daňových poplatníků, bude mít přístup k informacím, k nimž přístup jako novinář mít nemá, což je popření důvodu, proč ho daňoví poplatníci platí?

John prý chce jako novinář porazit "mafiánskou chobotnici" a chce psát o rozkrádání veřejných prostředků. Připadá mi to, jako by zloděj křičel "chyťte zloděje". Proč se John nevzdá všech svých poslaneckých výhod a funkcí, když jde tak srdnatě pod krytím Soukupa bojovat proti zlodějině?

A hlavně: po angažmá ve VV a vládě Petra Nečase, po spojení s Vítem Bártou, kdo bude ještě Johnovi věřit byť jen slovo? Ono se zdá, že Bárta už přestal "půjčovat", tak se John musel poohlédnout po něčem jiném. Myslím, že jediné, co mu zbývá, je bulvár. Šéf VV Radek John ve službách mediálního magnáta ZDE

0
Vytisknout
8565

Diskuse

Obsah vydání | 2. 11. 2012