Je Putin nemocen?

1. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

V důsledku spekulací o zdravotním stavu ruského prezidenta Putina uvedl jeho mluvčí Dmitrij Peskov ve čtvrtek, že si Putin údajně při cvičení juda "namohl sval". Došlo k tomu prý před schůzkou skupiny APEC v září ve Vladivostoku. "Není to zranění."

Ruská média začala spekulovat o Putinově zdravotním stavu ve středu, poté, co Putin zrušil svůj pravidelný výroční televizní pořad Přímá linka. Pořad se vysílá vždy v listopadu a Putinovi telefonují občané z celého Ruska. Mnohohodinový pořad se stal během Putinovy vlády celonárodní institucí. září ve Vladivostoku. "Není to zranění."

Zrušení Putinovy účasti v pořadu bylo oznámeno po dvou týdnech, kdy byl jeho program drasticky omezen. Putin odložil setkání se šéfy států z bývalého Sovětského svazu i cesty do Bulharska a do Turecka. Radikálně také omezil svůj domácí program a v podstatě nevychází ze své residence v Novém Ogarevu u Moskvy. Činitelé v Kremlu uvedli, že nechce zvětšovat dopravní zácpy v centrální Moskvě jízdami prezidentské automobilové kolony. Moskevský list Kommersant však také spekuluje, že je to možná ze zdravotních důvodů. září ve Vladivostoku. "Není to zranění."

Peskov uvedl, že se spekulace o špatném Putinově zdravotním stavu nezakládají na pravdě. Namísto pořadu Přímá linka se bude konat Putinova tisková konference. Normálně v pořadu Přímá linka hovoří s Putinem lidé, kteří stojí venku, a protože je zima, pravil Peskov, "rozhodli jsme se pořad přesunout na dobu, až bude lepší počasí".

Podrobnosti v angličtině ZDE (placený přístup)

0
Vytisknout
9245

Diskuse

Obsah vydání | 2. 11. 2012