BRITÁNIE:

Muž tvrdí, že ho sexuálně zneužíval konzervativní politik

3. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Oběť sexuálního zneužívání v dětském domově v severním Walesu v sedmdesátých letech apeloval na britského premiéra, aby zahájil nové vyšetřování tohoto skandálu. Steven Messham tvrdí, že byl jedním ze stovek dětí, které byly po dvě desetiletí v tomto dětském domově sexuálně zneužívány. Řekl v televizi BBC, že případ byl navzdory tříletému vyšetřování v devadesátých letech "zameten pod koberec". (Jakpak asi vypadá situace v dětských domovech v ČR?)

Messhama údajně zneužíval vysoce postavený konzervativní politika za éry Margaret Thatcherové. Ten podle Channel Four News toho obvinění "vehementně popírá".

Messham řekl v pořadu televize BBC Newsnight: "V dětském domově docházelo k běžnému zneužívání, bylo to násilné a sexuální. Bylo to, jako kdyby vás prodali. Odváželi nás do hotelu Crest ve Wrexhamu, většinou v neděli večer, kde si pronajímali pokoje.

"Jedné konkrétní noci, na kterou pořád vzpomínám, jsem byl v podstatě znásilněn, přivázán a zneužit devíti různými muži.

V roce 2000 učinilo vyšetřování soudce Ronalda Waterhouse celou řadu doporučení poté, co zjistilo, že v britských dětských domovech docházelo systematicky k sexuálnímu zneužívání dětí, k systematickému násilí a všechno to bylo zahaleno rouškou utajování. Vyšetřování vyslechlo 240 osob, které bylu zneužívány v dětských domovech jako děti, zaznamenalo jména 200 pachatelů sexuálního zneužívání.

Labouristický poslanec Tom Wilson minulý týden v Dolní sněmovně varoval, že "mocná síť pedofilů" měla zřejmě vazby na bývalého ministerského předsedu, na úřad premiéra i parlament.

Podrobnosti ZDE

0
Vytisknout
7637

Diskuse

Obsah vydání | 5. 11. 2012