Odmítám svět podle senátora Kubery

5. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Senátor Kubera pronesl na kongresu ODS v Brně myšlenku, že je nutné, aby role státu byla co nejmenší, aby nezasahoval do našich životů, neboť se prý lidé dokáží dohodnout sami. Svoji myšlenku demonstroval na příkladu zákazu sekání elektrickou kosou ve dnech volna. Prý co je komu na druhem konci města do toho, když se sousedi dohodnou a sekat si (vyrábět notně nepříjemný hluk) si dovolí.

Podle mne je jeho vize mimořádně nebezpečná, neboť si pan senátor evidentně neuvědomuje, že lidé nejsou beránci a že za situace kdy zjistí, že mají nad druhým např. fyzicky či mocensky navrch, tak se o dohodu v pravém slova smyslu slova jednat nebude, píše František Štván.

Naopak se bude jednat o vítězství ostrých loktů, kombinovaných s drzostí čela velikosti poplužního dvora. Pan senátor si zřejmě myslí, že když se svoji neatletickou tělesnou schránkou porušuje zákaz kouření v prostorách magistrátu a okolí mu to toleruje, že se jedná o akt domluvy a ne o akt strachu se proti nadřízenému ozvat.

Zkrátka a dobře. Ani ve Švýcarsku nebo v Německu nenechávají soužití občanů na domluvě. Pravidla jejich soužití určují volení zástupci a kdyby se to občanům nelíbilo, pak by tam ve volbách nepochybně vyhrál politik s názory jako má pan senátor Kubera.

Tím mu vzkazuji, že za špatným volebním výsledkem ODS může být i neochota lidí žít ve společnosti, kdy si drzí a mocní mohou beztrestně dělat co chtějí. Začíná to kouřením na pracovišti i když to pracovní právo zakazuje.

0
Vytisknout
12478

Diskuse

Obsah vydání | 7. 11. 2012