Proč se armáda USA připravuje na apokalyptický útok zombií?

31. 10. 2012

čas čtení 1 minuta

Cvičení americké námořní pěchoty a speciálních sil námořnictva proběhne dnes, na svátek Halloween, na ostrově u pobřeží San Diega.

"Je to naprosto reálné cvičení. Nejde o žádný druh velké kostýmové párty," říká Brad Barker, prezident bezpečnostní agentury Halo Corp., v rozhovoru s agenturou AP. Scénář je zčásti vymodelován podle kampaně Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zaměřené na ochranu veřejného zdraví, jež vloni americké občany varovala, aby se připravili pro případ invaze zombií.

Cvičení proběhne dnes a zítra na výročním protiteroristickém summitu společnosti Halo, jehož se mj. zúčastní bývalý ředitel CIA Michael Hayden.

Zombie uskuteční invazi do letoviska Paradise Point Resort o rozloze 44 akrů na ostrově, který bude vybaven kulisami v hollywoodském stylu, včetně vesnice kdesi na Středním východě a pirátské zátoky. Akce se zúčastní asi tisícovka vojenského personálu, policistů, státních a federálních vládních představitelů. Pokud by totiž došlo k invazi zombií, byl by to bezpečnostní incident federálního charakteru.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
10383

Diskuse

Obsah vydání | 2. 11. 2012