V Anglii bude znovu rozšířeno testování na COVID, v důsledku šířící se nákazy

5. 9. 2023

čas čtení 1 minuta
 
Nová varianta a slábnoucí imunita znamenají, že se znovu zvýší testování na covid
 
Britská Agentura pro zdravotní bezpečnost (UKHSA) potvrdila, že s blížící se zimou plánuje posílit testování a dohled nad šířením koronaviru.

Oznámení bylo učiněno v době, kdy se školy a univerzity v Anglii připravují na návrat studentů po letních prázdninách, zaměstnanci se vracejí do práce a častěji se scházejí v uzavřených prostorách, což jsou faktory, které zvyšují riziko šíření respiračních infekcí, včetně covidu.

 


Prof. Steven Riley, generální ředitel pro data, analytiku a dohled v UKHSA, uvedl:  "Plánované rozšíření testování a komunitního dohledu pro zimní období, kdy obvykle dochází k nárůstu zdravotních zátěží, probíhá a UKHSA brzy oznámí další plány komunitního dohledu pro letošní zimu.

"Ochrana veřejnosti před covidem 19 zůstává jednou z našich hlavních priorit. Nadále monitorujeme hrozbu, kterou představuje covid 19, prostřednictvím řady našich systémů dozoru a genomických kapacit, které informují o míře infekcí, hospitalizacích a rizicích, jež představují nové varianty."

Úřad UKHSA minulý týden oznámil, že podzimní program očkování proti Covidu a chřipce v Anglii byl urychlen a přesunut na září, aby byla zajištěna ochrana nejzranitelnějších osob před blížící se zimou.t

Hrozíí nová varianta BA.2.86, která byla zjištěna v řadě zemí světa včetně Velké Británie, USA a Dánska. Tato varianta je pečlivě sledována, protože obsahuje velké množství mutací, které by jí mohly pomoci vyhnout se imunitní obraně - i když podle odborníků se v současné době ví jen málo o tom, jak velký dopad může mít.

Podrobnosti v angličtině ZDE

-1
Vytisknout
2602

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2023