Nový ultrapravicový brazilský prezident ochromen skandálem svého syna

23. 1. 2019

čas čtení 1 minuta


Hned poté, co princ William v Davosu interviewoval Sira Richarda Attenborougha, který varoval, že pokud zničíme přírodu, zničíme sami sebe,


vystoupil v témže sále nový ultrapravicový brazilský prezident Jair Bolsonaro se svými antiekologickými tématy. Informoval, že otevře amazonský prales těžbě a podnikatelům, a zdůrazňoval, že zničí "bolivarskou" levici.

Jenže jeho ostře kritizované vystoupení na Světovém ekonomickém fóru bylo zastíněno rostoucím skandálem v Brazílii, který se týká jednoho z jeho synů, nedávno zvoleného senátora Flávia Bolsonara.

 

Prezident Jair Bolsonaro sice veřejně tvrdí, že očistí Brazílii od korupce a kriminality, jenže v Brazílii mezitím informoval deník O Globo, že Flávio Bolsonaro má vazby na popravčí četu operující v Rio de Janeiro známou jako Escritório do Crime (Kancelář zločinu).

List O Globo píše, že když Flávio Bolsonaro byl v Rio de Janeiro poslancem, zaměstnával jak matku, tak manželku šéfa tohoto gangu vrahů, bývalého agenta speciálních jednotek  Adriana Magalhães da Nóbrega.

Nóbrega je nyní na útěku před policií poté, co se policie zaměřila na jeho organizaci při operaci zvané "Nedotknutelní". Patří podle deníku O GLobo "k nejděsivější a nejtajnější organizaci nájemných vrahů".


Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
10875

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2019