Svéráz hradního protokolu, aneb Host do domu - čagan do ruky!

5. 5. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Prezident Miloš Zeman se během čtvrteční audience snažil udržovat fikci, že mu Bohuslav Sobotka předal demisi, ačkoliv ten tak vůbec neučinil. Mával na premiéra holí a nakonec z ničeho nic odešel ještě v průběhu Sobotkova proslovu. Politické tradice Babišistánu zrají jako archivní uherský salám.


Agentura Bloomberg už otevřeně hovoří o tom, že se nestabilita stala "politickou značkou" České republiky ZDE, zatímco banka J.P. Morgan od 28. dubna řadí tento stát oficiálně mezi rozvojové země ZDE. Hradní scény upomínající na zlaté časy Idiho Amina jistě k novému image a značce "Czechia" neodmyslitelně patří, ba dodávají celému projektu tolik žádoucí národní svéráz.

Zbývá jen dopilovat několik spíše méně významných drobností.

Pro zvýšení dramatického efektu by měl prezident příště Sobotku přerušovat vhodně zvolenými výkřiky, jako např. "Lomikare, Lomikare!", "Ktož sú boží bojovníci!", případně - ale jen v přítomnosti Andreje Babiše - také "Mor ho!".

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček zase musí překonat polovičatý přístup k výkonu své funkce a rozeslat CD s videozáznamem a písemnou prezentací klíčových prezidentových výroků ve světových jazycích všem pražským ambasádám.

Uvidíte, jak to ve finále všem těm ubohým středoasijským republikám pořádně nandáme.

1
Vytisknout
15268

Diskuse

Obsah vydání | 5. 5. 2017