Kde jsou miliony z Drábkových reforem?

22. 9. 2013 / Veronika Sušová-Salminen

čas čtení 1 minuta

"Autoritářský režim, nebo vláda autorit?" je volební slogan TOP 09. A co takhle "Kde jsou milióny z Drábkových reforem?", nebo "Kde jsou evropské dotace?".

Voliči, zapomeň na všechno, hlavně na to, že nic neumíme (maximálně tak odklánět peníze ze státních penězovodů) a zvol nás znova, protože "jde o vyšší principy", boj se "zlem" a zásadním nebezpečím naší demokracie - levicí u moci a výměně u vlády.

TOP 09 zřejmě nechce spoléhat na politická témata, a tak nabízí emotivní téma kolektivního charakteru, za kterými se skrývají ty stejné politiky jako doposud (mezi jiným nespravedlivé daně, privilegující bohaté a zvyšující se přenášení finanční odpovědnosti na jednotlivé občany, bez ohledu na to, že tito na to prostě a jednoduše přestávají mít finanční sílu, a nutně i růst sociálních nerovností atp.).

"Jde o osud této krásné země," říká Schwarzenberg, jako by stál na pomyslné "hradbě" proti návalu Turků jako jeho předci v císařských službách.

Bohužel si ale spletl dobu. O nic tak zásadního nejde. Jen další volby klepou na dveře a někteří politici se zoufale snaží udržet v sedle, píše Veronika Sušová-Salminen.

0
Vytisknout
13349

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2013