Předčasné volby! Fajn! Ale koho volit? aneb Komunisté už na preferencích ztrácejí nejméně ze tří důvodů

23. 9. 2013 / Karel Hoff

čas čtení 4 minuty

Náš třetí popřevratový prezident, vyvezený na Hrad přímou volbou většinou nás voličů, proto náš, sotva oklepal se z trusu pravdoláskařského a pravicového špinění předvolebního prezidentského boje, jal se naplňovat svůj slib, že nás zbaví zprofanované Nečasovy vlády. Sotva k tomu přikročil, zjevil se v ústech modroptáčníckých komsomolců i veteránů veřejným nepřítelem č. 1. Naposledy byla tak dehonestována jedna hlava našeho státu -- král Jiří z Poděbrad, ovšemže posmrtně též popřevratovými mudrci rovněž prezident E. Beneš.

Že bychom se někteří inspirovali novým Velkým bratrem? USA má ke svým prezidentům vskutku neotřelý vztah, střílejí na ně jak na králíky, a často trefí. Pominu teď J. F. Kennedyho, jehož do Dallasu doprovázely letáky s jeho fotografií a nápisem "wanted for treason" (hledán pro velezradu), poněvadž už i Abraham Lincoln (1809 -- 1865) si během svých kampaní užil nadávek od svých odpůrců, ba i straníků ala "gorila" či "pavián", a to byly ty nejjemnější. Pan prezident ing. M. Zeman dočkal se titulu zabijáka české parlamentní demokracie, opilce atd.

Halt, vytřel si s nimi zadek, jak trefně poznamenala moje dcera, která jinak volila čestného Nečase, dle jejího hodnocení. Sliby, zvláště pak politické, se mají plnit nejen o Vánocích, což náš prezident vzal doslova: a tak půjdeme k předčasným volbám! Díky, pane prezidente. Jestli to však zvládneme, tím si nejsem jist.

Pravicoví voliči mají k dispozici zdecimovanou a málo úspěšnou ODS, případně stranu dvou mužů "Ochránce a zmnožitele státního dluhu" a "Já nespím, jenom neposlouchám hlouposti". Totě vše. Pak jsou zde lidovci, po politickém půstu opět dychtiví býti součástí kapitalistické Národní fronty. Zelení se stále nevyhrabali z hromady biomasy, ani ze své pomýlené politické orientace. Levicoví voliči mají k dispozici ve vývoji zastydlou ČSSD, případně KSČM, o níž více v aneb.

Voliči náchylní k hazardu snad budou osloveni populistickými stlučeninami pánů Babiše, Okamury a dámy Bobošíkové. Ať nás bohové ochraňují! Žel ani Ten Jeden Trojitý, ani Ti bezhlavě zavržení už dávno nehrají stařičkou hru do, ut des. Dávám, abys dal. Nikdo už se ani nehraje na ono Dávám, takže nelze očekávat ani realizaci toho Abys dal.

Hazardéři musí spoléhat na to, že herec a diplomat Martin Stropnický, emeritní rektor brněnské univerzity Jiří Zlatuška a novinář a spisovatel Martin Komárek se dušují, že miliardář pan Babiš má zlaté srdce a myslí na blaho nás všech. I najdou se volové, co tomu uvěří, bohužel. Miliardář a dávat? To by musel být nemocný. A Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury? Nic proti němu, je to poloviční Moravan, ale sázet na čestného Vítka Bártu? Celý ten blok nových VV doplňuje ing. Jana Bobošíková v čele politické strany Suverenita. Specifickým subjektem je SPOZ, údajně levicová, resp. středo-levicová strana se sociálně demokratickou orientací s důrazem na principy přímé demokracie. Aby ne, když se taťka přímou volbou stal prezidentem, ovšem proto, že jsme se tak rozhodli my, voliči. A nyní krátce k aneb.

Hodně lidí, frustrovaných vývojem v ČR, by volilo KSČM, ovšem téměř čtvrt století mediálního omílání o zhoubnosti KSČ vykonalo své, některé též odrazuje kandidatura s. M. Grebeníčka na jihu Moravy, rovněž díky mediální aféře ohledně otce kandidátova, i když to byl zřejmý faul, psí hlava zůstala. Třetí brzdou výrazného úspěchu KSČM je zajisté bohumínské usnesení ČSSD. Pravda, je projevem strachu z další silné levicové strany, ale mnoho lidí si rozmyslí dát hlas straně, která nebude ve vládě!

0
Vytisknout
10944

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2013