Šílená programová politika České televize

Zcela zabila vynikající dánský thriller Forbrydelsen, který se stal kultovním seriálem po celé Evropě

23. 9. 2013

čas čtení 2 minuty

Několikrát jsme upozorňovali na vynikající dánský seriál Forbrydelsen (anglicky The Killing), v češtině vysílaný pod názvem Zločin. ZDE ZDE ZDE ZDE ZDESeriál je neuvěřitelně dobrý. Nejenže je to vynikající detektivka, ale, podobně jako v celé řadě dalších dánských i obecně skandinávských televizních seriálů, pronikavě analyzuje celou řadu sociálních problémů dneška.

Česká televize ovšem tento seriál zcela zabila, když ho zařadila do vysílání až pozdě v neděli večer!! Nynější sérii vysílá v noci před pracovním dnem, ve čtvrtek od 22.50! Otázkou je, zda to byl záměr, anebo idiocie tvůrců programového schématu. Citujme z frustrovaných poznámek diváků, kteří Forbrydelsen náhodou nalezli:

My to s manželem děláme tak....:-), že ve čtvrtek jdeme spát jako pracující většina (možná už ne) národa kolem půl jedenácté a dcera nám vždy druhý či třetí den seriál nahraje přes uložto.cz. Poté zasedneme v normálním čase - např. ve 20 hodin k bedně a sledujeme "ten náš seriál". Už mám několik typů na pachatele....ten se zjeví vždy v prvním díle a je nenápadný. Těším se na další pokračování v normálním čase. V tomto státě se už raději nerozčilujme nad ničím, stejně to nepomůže, a žijme si své "uzavřené" životy.

Na popud pana Chuchmy, který o seriálu psal v MFD v superlativech, jsem zkusila první řadu - a všech 20 dílů jsem viděla během tří dnů... a kdybych nemusela dělat jiné věci a spát, stihla bych to i za kratší dobu - jak moc to bylo zajímavé a napínavé. A dnes jsem úplně náhodou zjistila, že v televizi běží už i druhá řada... opravu zcela utajeně. Je to od vedení televize neskutečně hloupé - vypadá to, že ti co tam rozhodují, musí být vážně ignoranti a naprosto nekompetentní lidé. Na nic jiného se v ČT momentálně dívat nedá.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
8440

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2013