Respekt dokazuje, že má velký problém s integritou: "Čtěte nás dál, my se budeme cenzurovat"

23. 9. 2013

čas čtení 1 minuta

Erik Tabery: Nikdy jsme neřešili, jestli máme psát pro, či proti jeho [Bakalovým] zájmům, takovou debatu si ani nepřipouštíme. Zvažovali jsme pouze otázku, zda o jeho aktivitách vůbec psát, či nikoli.

Rozhodli jsme se pro druhou variantu, a to kvůli čtenářům, kteří každý text o majiteli čtou s podezřením a nedůvěrou. Ani oni, ale ani my sami bychom při nejlepší vůli neměli stoprocentní jistotu, jestli naše psaní podvědomě neovlivňuje vztah k vlastníkovi. A je korektní to čtenářům přiznat, což už jsme v minulosti udělali.

Respekt není deník, který musí psát o všem, co se děje kolem, jsme názorový týdeník. Zřejmě jen málokdo by oponoval tomu, že chválit svého majitele by působilo nepatřičně. Pokud ale nemáme někoho chválit, nemůžeme ho ani kritizovat. I proto jsme se rozhodli, že o aktivitách našeho majitele -- Zdeňka Bakaly -- nepíšeme.

Zdroj: ZDE

Pozn. JČ: Totéž se týká Hospodářských novin, Lidových novin a IDnes. Média vlastněná komerčními magnáty jsou prostě nedůvěryhodná. Jen hlupáci je kupují a slušný novinář by pro ně nepracoval. Kdy například odejde z Hospodářských novin Jindřich Šídlo, aby napravil svou integritu, pošramocenou prací pro tento deník? Platí to samozřejmě i o všech dalších zaměstnancích pánů Bakaly a Babiše.

0
Vytisknout
7934

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2013