Pozoruhodné. Hamáček se snaží zalíbit fašistům

3. 9. 2018 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Tvrdí cosi o "zvýšené kriminalitě cizinců", zatímco všechny statistiky v Evropě ukazují, že cizinci páchají méně trestných činů než domorodci. Kromě toho v ČR žádní imigranti nejsou. :)

Jan Hamáček by měl vědět: Když se někdejší centristická strana lísá k fašistům, voliči budou hlasovat pro fašisty, ne pro někdejší centristickou stranu. Proč jít ke kováříčkovi, když lze jít ke kováři? Jediné, čeho centristická strana dokáže, je, že zlegitimizuje rasismus a nenávist.
Hamáček reagoval na Twitteru, že mu nejde o kriminalitu uprchlíků, ale zahraničních dělníků. Loni prý byla kriminalita zahraničních dělníků 16 procent, letos prý už 26 procent:

Bohužel, přesto takovéto výroky přispívají k všeobecné atmosféře xenofobie v České republice. Hamáčkovi už čeští občané na Twitteru odpovídají, že by měl také angažovat "arabskou policii" proti Arabům v Teplicích...

V Mladé Boleslavi žije asi 12 000 zahraničních dělníků, především Slováků a Poláků. Je to asi čtvrtina obyvatelstva, tedy 26 procent trestných činů "spáchaných cizinci" by bylo naprosto v normě. Není jasné, proč je nutné na to xenofobně upozorňovat. A čeští policisté se opravdu při řešení trestných činů nedomluví se Slováky a s Poláky?

0
Vytisknout
8571

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2018