Lékařka z motolské nemocnice: Zraněnou holčičku jsme ošetřili, další informace jsou důvěrné

28. 5. 2017

čas čtení 1 minuta

 K případu pětileté zraněné holčičky, dcery anarchisty Olega Vorotnikova, se vyjádřila jedna lékařka, která v motolské nemocnici pracuje na oddělení pro děti. Její totožnost je Britským listům známa. Lékařka uvádí, že "neodkladné vyšetření a ošetření zraněné holčičky bylo provedeno, platba za vyšetření byla vyžádána, ale vyšetření jí nebylo podmíněno. Rodiče se odmítli řídit pokyny lékařů."

Lékařka odmítla odpovědět na otázku, zda bylo provedeno vyšetření poškozené ledviny u zraněné holčičky, poukazem na lékařské tajemství. Zpochybnila tvrzení matky dítěte, že vyšetření ledviny požadují lékaři, avšak k potřebě vyšetření poškozené ledviny se podrobněji odmítla vyjádřit.

Lékařka také konstatovala, že "v žádné nemocnici na světě" není umožněno, aby rodiče byli přítomni v nemocnici, kde leží jejich zraněné dítě. V žádném případě není možné, aby rodiče byli v nemocnici nedaleko zraněného dítěte přítomni "celou noc". 

Lékařka zdůrazňuje, že výše uvedené informace jsou jejím osobním názorem a nejsou oficiálním stanoviskem motolské nemocnice.

0
Vytisknout
8656

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2017