Oxfordská univerzita se distancovala od Trumpova budoucího velvyslance v Bruselu kvůli jeho lživým tvrzením v životopise

23. 2. 2017

čas čtení 2 minuty

Oxfordská univerzita se distancovala od politologa, který se chce stát Trumpovým velvyslancem u Evropské unie v Bruselu. Obvinila ho, že falešně tvrdil, že je tzv. "fellow" (člen) dvou oxfordských kolejí.

Ted Malloch, který srovnal Evropskou unii s bývalým Sovětským svazem, do loňska vyučoval na Saidově podnikatelské škole v Oxfordu.

Britský list Financial Times tento týden identifikoval celou řadu lživých tvrzení v Mallochově autobiografii. V tomto svém životopise Malloch tvrdí, že ho britská královna "povýšila do suverénního řádu Svatého Jana" a že ho Margaret Thatcherová označila jako "génia". Malloch se vyjádřil, že proti němu Financial Times páchají "politický atentát".

List Financial Times zjistil i další důkazy, že Malloch - mezi jehož specializací, kterou vyučuje, je i etika podnikání - přehání své akademické a diplomatické zásluhy.

Oxfordská univerzita odmítla Mallochovo tvrzení, že je "senior fellow" na Wolfson College. "Malloch byl po dobu dvou let hostujícím profesorem, avšak do koleje chodil jen velmi málokdy a nerealizoval žádné své výzkumné plány," konstatovala univerzita, která normálně nekritizuje své bývalé zaměstnance.

Malloch také píše ve svém životopise na internetu, že byl členem a ředitelem mezinárodní letní školy na oxfordské Pembroke College. Pembroke College sdělila listu Financial Times, že to není pravda. Maloch uvedl, že má "stvrzenky o platbách", dokazující, že to pravda je.

Ve svém životopise Malloch také uvádí, že často a hojně píše pro New York Times, Washington Post a týdeník Economist. V těchto publikacích však nelze najít žádné jeho články. Na dotaz, aby je zpřístupnil deníku Financial Times, Malloch tak neučinil. Řekl však, že "zorganizoval celou řadu konferencí, na nichž se psaly přednášky pro týdeník Economist."

List Financial Times o Mallochovi objevil ještě celou řadu dalších nesrovnalostí. Zjistil, že většina jeho jmenování poněkud neslavně skončila většinou po dvou letech.

0
Vytisknout
5173

Diskuse

Obsah vydání | 24. 2. 2017