Rozhovor Britských listů 98:

Jak lidé nenáviděli židy

24. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Jiří Holý (ed.) Cizí i blízcí. Židé, literatura, kultura v českých zemích ve 20. století. Akropolis (2016). 1048 stran. 650 Kč. (V Kosmasu sleva 10 procent.)

Jan Čulík hovoří s Jiřím Holým, profesorem na Karlově univerzitě a ředitelem Centra pro studium holocaustu o pozoruhodné nové knize "Cizí a blízcí", kterou profesor Holý s kolegy vydal o židovské kultuře v českých zemí a o postojích české většinové společnosti vůči židům. Ohromující je iracionální nenávist, kterou mnozí Češi pociťovali vůči židům skoro po celé devatenácté století a antisemitismus se otevřeně projevoval i v dílech mnoha uznávaných českých klasických spisovatelů. Šlo o úplně stejně iracionální mechanismy nenávisti, jaké nyní vznikly v ČR vůči uprchlíkům a muslimům. - Rozhovor se vysílá na regionalni televizi.cz, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 24. února 2017.

I vy můžete mít na Regionální televizi před vysíláním Rozhovoru Britských listů za velmi rozumnou cenu svou reklamu. Televize má dosah na půl milionu diváků. Napište si o podrobnosti na adresu redakce@blisty.cz.

Přidejte si prosím Britské listy mezi oblíbené na Facebooku ZDE

0
Vytisknout
11663

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2017