Necháme si kálet na hlavu

25. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Máte naprostou pravdu, necháme si kálet na hlavu. Z ČR se de facto stala kolonie, protože podstatnou část zisku v podobě dividend odváží zahraniční firmy pryč ze země. Logické by bylo zvýšit jim daně, čemuž ale vehementně brání nejen Babiš, ale i lidovci, a pravicová média dělají z lidí pitomce, což se jim bohužel do značné míry daří, píše Jaroslav Obermajer.

Jinak zde hraje roli také strach. Všichni mladí mají hypotéky a tak v práci raději drží hubu, protože kdyby přišli o práci, nemohli by splácet úvěr na bydlení a mohli by také skončit jako bezdomovci (těch je podle sčítání MPSV asi 67 000). Strach zbohatlíkům pomáhá opravdu vydatně. Cílem médií, která z devadesáti procent fandí pravici, je nadělat z nás hlupáky. Ona ta moderní propaganda je opravdu vědecky propracovaná, a tím pádem i účinná. Těm žvástům nevěří jen asi 20 % obyvatelstva a na ty politici prostě kašlou, protože jich je právě jen těch zanedbatelných 20 %.

Jinak protestovat by bylo proti čemu. Členy politických stran jsou jen asi 3 % obyvatel této země a jen ti (přesněji řečena jen ta polovina z nich, která vyhraje volby) se může dostat na důležitá místa na ministerstvech a podobně. Těch zbývajících 10 milionů občanů jako by tady ani nebylo. A přitom je mezi nimi mnoho velice kompetentních a morálních lidí. U nás si ale ani neškrtnou. A volit není vlastně ani koho. Pokud tedy ČSSD neustoupí od daňové reformy budu volit ji, ale jinak nevím. Ony ani ty sociálně demokratické kandidátky za moc nestojí.

0
Vytisknout
8531

Diskuse

Obsah vydání | 28. 2. 2017