Falešný švédský "bezpečnostní expert" na Fox News byl v USA trestně stíhán, ve Švédsku ho nikdo nezná

27. 2. 2017

čas čtení 1 minuta

Žádný skutečný expert nebyl ochoten potvrdit Trumpovy lži o Švédsku, tak si televize Fox News jednoho experta vymyslela:

Televize Fox News představila Nilse Bildta jako "švédského poradce pro otázky obrany a národní bezpečnosti". Avšak ani švédské ministerstvo obrany, ani švédské ministerstvo zahraničí o Bildtovi v životě neslyšeli. Nils Bildt byl v USA odsouzen za násilný trestný čin.

Nils tvrdil v televizi Fox News, že švédští politikové "absolutně nemají žádný systematický plán pro integraci obrovského množství uprchlíků, aby se stali produktivními členy společnosti. Švédská politická debata je naprosto falešná. Pokud nesouhlasíte s liberální, převažující agendou, označí vás za outsidera a neberou vás vážně," dodal Bildt a pokračoval: "Existují problémy se zločinností v Malmö, v Goteburgu a ve Stockholm, o nichž se nehovoří."

Nils Bildt je synem Svena Tollinga, dobře známého ve švédských jezdeckých kruzích. Nils Bildt emigroval ze Švédska r. 1994. O devět let později změnil své jméno z Tollinga na Bildt a v USA provozoval několik bezpečnostních firem. Jeho poslední registrovaná adresa je v Tokiu. Není jasné, zda ještě své firmy provozuje. V červnu 2014 byl ve Virginii odsouzen za útok na policistu a za blokování průběhu spravedlnosti a vyhrožování činiteli bezpečnostních služeb. Byl odsouzen k jednomu roku do vězení.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6215

Diskuse

Obsah vydání | 2. 3. 2017