V Německu dochází denně k 10 útokům na uprchlíky

28. 2. 2017

čas čtení 1 minuta

Česká média jsou posedlá konstrukcí údajného nebezpečí pocházejícího od uprchlíků, nezaznamenávají však skutečnost, že uprchlíci jsou naopak obětí četných násilných útoků. V Německu docházelo během roku 2016 každý den až k deseti útokům na uprchlíky

Z údajů německé vlády, zveřejněných v reakci na otázku vznesenou v parlamentu, vyplynulo, že němečtí občané spáchali během roku 2016 3533 útoků proti uprchlíkům. Z nich bylo 2545 útoků proti individuálním žadatelům o azyl, 988 útoků bylo proti uprchlickým ubytovnám a proti bytům, v nichž bydlí uprchlíci.

Celkem bylo při útocích zraněno 560 lidí, z toho 43 dětí.

V reakci na parlamentní interpelaci Ully Jelpkeho ze strany Die Linke konstatovalo německé ministerstvo vnitra, že útoky proti uprchlíkům "odsuzuje co nejdůrazněji".

"Lidé, kteří uprchli z domova a hledají v Německu ochranu, mají právo očekávat, že budou ubytováni v bezpečí. Každý v naší společnosti a politice má společnou odpovědnost postavit se otevřeně proti tiché podpoře či dokonce tiché toleranci takovýchto útoků páchaných menšinou v naší společnosti," konstatovalo německé ministerstvo vnitra.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8757

Diskuse

Obsah vydání | 2. 3. 2017