Americká muslimská organizace nabízí finanční odměnu za informaci o útoku na židovská centra

22. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Americká muslimská nevládní organizace nabízí odměnu 5 000 dolarů za informaci vedoucí k odhalení a zatčení pachatele falešných bombových útoků na židovská centra.


Rada pro americko-islámské vztahy (CAIR) v pondělí nabídla odměnu několik hodin poté, co bylo nahlášeno 11 falešných bombových útoků na židovská centra po celé zemi. Většina těchto center byla evakuována, zatímco policie a FBI hledaly výbušniny.

Šlo o čtvrtou vlnu výhrůžek bombovými útoky během pěti týdnů, která se týkala center v Birminghamu, Clevelandu, Chicagu, St. Paul, Tampě, Albuquerque, Houstonu, Milwaukee, Nashvillu a Buffalu.

"Je povinností amerických muslimů nabídnout podporu židovské komunitě a jakékoliv menšinové skupině, která se stala terčem nedávného celostátního nárůstu nenávistných zločinů," oznámil v prohlášení výkonný ředitel CAIR Nihad Awad. "Doufáme, že tato odměna pomůže rychlému dopadení a potrestání pachatelů."

Awad připomněl "obrovskou úroveň podpory" nabízenou americkým muslimům židovskou komunitou, kdykoliv se muslimové stali terčem nenávisti.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5644

Diskuse

Obsah vydání | 24. 2. 2017