Agresor

24. 3. 2022 / Beno Trávníček Brodský

čas čtení 1 minuta

Už delší dobu jsem chtěl v té přehršli názorů k válce na Ukrajině něco poznamenat, ale čím víc o tom člověk přemýšlí, tím víc mu dochází, že skoro vše už bylo řečeno a už dávno je čas vhodný zejména pro státnické skutky státníků.

A jak jsem tak vlál v myšlenkách, přišlo mi, že hodně důležitá je kontinuita. Tedy hlavně u lidí, kteří své názory emitují dlouhodobě. A protože s kritikou má člověk začít u sebe, pobádal jsem v Britských listech, které mají dobrý archív, jak bych v takové autokontrole obstál.


Rok 2008: https://legacy.blisty.cz/art/38072.html

Rok 2008: https://legacy.blisty.cz/art/41817.html

Rok 2009: https://legacy.blisty.cz/art/44710.html


Bohužel (ne bohudík) jsem zjistil, že vlastně nemám co psát. Už jsem to řekl (i když neobratně, možná komicky) před 13, 14 lety. Za sloh se mohu červenat, obsah (opět bohužel) prověřil čas. Jednu drobnost se mi ale přece jen chce dodat. Pokud Putin vyhrožuje „červeným tlačítkem“, nechápu opačnou stranu jaderné rovnováhy, že nevyšle směrem k Rusku cca takovouhle informaci (ale je možné, že jsem ji přehlédl): Pokud porušíte jaderné tabu a použijete jakoukoliv, byť menší, jadernou zbraň – vyvolaný protiúder nebude z pohledu následků pro Rusko rovnovážný, ale konečný - zvažte tedy vše velmi dobře.

2
Vytisknout
6386

Diskuse

Obsah vydání | 29. 3. 2022