Okamžitě zastavte absolutní vandalismus pražských pravičáků u Novotného lávky!

17. 3. 2021

čas čtení 2 minuty

Zastavte bagrování parku u Novotného lávky!

Výzva opozičních zastupitelů Prahy 1



My, opoziční zastupitelé Prahy 1 (PRAHA SOBĚ, Piráti, Zelení a nezávislý), důrazně protestujeme proti zádlažbě dnešního parku u Novotného lávky v tzv. Anenském trojúhelníku a proti kácení zdravých stromů v centru Prahy. Vnímáme to v 21. století jako naprosté nepochopení funkce a smyslu parkové zeleně ve městě stejně jako bezohlednost k občanům Prahy, pro které je v téměř stoprocentně zastavěném centru každý kousek parku prakticky nenahraditelný. Vyzýváme proto starostu Petra Hejmu (STAN) a Radu Prahy 1 (ODS, TOP 09, STAN, KDU a ANO), aby okamžitě zastavili bagrování v Anenském trojúhelníku a počkali s pracemi do mimořádného zastupitelstva Prahy 1, kde bude veřejně projednána vhodnost této tzv. „revitalizace“ za cca 25 + X dalších za proražení bývalého čapadla, které nemá dosud vydané stavební povolení a není jisté, jestli je tento nový veřejný tunel v prvním pražském kamenném nábřeží z roku 1845 vůbec realizovatelný.

 

Vyzýváme rovněž primátora Prahy Zdeňka Hřiba, a Radu hl. města Prahy, aby se o okamžité ukončení ničení zeleně na nábřeží Vltavy zasadili.


Projekt zádlažby a zrušení parku vnímáme jako neekologický, neekonomický a sociálně necitlivý, tedy i celkově trvale neudržitelný a v rozporu se současnými celospolečenskými zájmy a cíli rozvoje města. 


Současně vyzýváme starostu Prahy 1 Petra Hejmu (STAN) a radního Richarda Bureše (ODS), který má životní prostředí ve své kompetenci, aby nám všem, kdo se o parčík a javor zajímáme, na místě vysvětlili, jak zajistili, aby kořeny javoru stříbrného nebyly bagrováním narušeny. 


Vzhledem k tomu, že jsme zatím neobdrželi žádnou reakci na naše emaily v dané věci, vyzýváme, aby za námi přišli ve čtvrtek 18. března 2021 v 8:30!


Nepřijdou-li oni k nám, jsme připraveni (i s dalšími zájemci z řad občanů) přijít za nimi do sídla úřadu Městské části Praha 1 a vysvětlení vyslechnout tam.



Děkujeme všem za pochopení a duchapřítomnost!



Petr Kučera Pavel Čižinský Tomáš Vích Valerie Talacko

Jitka Nazarská Pavel Nazarský David Bodeček David Skála

Martin Kotas Vladan Brož Martin Špaček Amália Počarovská


17. března 2021


Kontakt pro média:

Michal Polák, Media manažer KS Praha, tel: +420 608 517 127; mail: michal.polak@pirati.cz

Fotogalerie k TZ: https://flic.kr/s/aHsmUT5R6P 


0
Vytisknout
7299

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2021