Dnes ve 14 hodin začíná online konference Forum 2000. Promluví na ní Svjatlana Cichanouská, Garry Kasparov a Jeffrey Sachs

12. 10. 2020

čas čtení 2 minuty

Jak odpovědně řešit množící se globální výzvy? Jak čelit dramatickým následkům pandemie, hrozícímu podlomení mezinárodního řádu, ekologickému kolapsu nebo závažnému narušování sociálních a politických pořádků prostřednictvím nových technologií? Jak mobilizovat společnou odpovědnost? Jak posílit solidaritu? Na hledání odpovědí na tyto otázky se zaměří 24. ročník konference Forum 2000. Ten se uskuteční ve dnech 12. – 14. října 2020 a vzhledem k situaci kolem pandemie covid-19 celý proběhne online. Široká veřejnost tak bude moci prostřednictvím streamů sledovat desítky přednášek a diskuzí, které se budou zabývat společenskými a ekonomickými výzvami, rostoucím populismem a nacionalismem nebo zásadními změnami v digitálním prostoru.

I na letošní ročník Fora 2000 přislíbila účast celá řada významných řečníků, mezi nimiž jsou vůdkyně běloruské opozice Svjatlana Cichanouská, zvláštní zástupce pro lidská práva Evropské unie Eamon Gilmore, profesor evropských studií na Oxfordské univerzitě Timothy Garton Ash, šachový velmistr a občanskoprávní aktivista Garry Kasparov, americký ekonom Jeffrey Sachs, časopisem The Time dvakrát zařazen mezi stovku nejvlivnějších světových lídrů či Eileen Donahoe, výkonná ředitelka Global Digital Policy Incubator na Stanford University. Konferenci pak dnes ve 14 hodin zahájí tchajwanská prezidentka Cchaj Jing-wen společně s předsedou Senátu Parlamentu České republiky Milošem Vystrčilem.

 


Seznam letošních řečníků konference najdete pod tímto odkazem: 

http://bit.ly/Forum2000speakers2020  


Konferenci bude v letošním roce možné sledovat hned několika způsoby. Vybrané diskusní panely budou v reálném čase streamovány na zpravodajských serverech Aktualne.cz, Ceskenoviny.cz a iHned.cz. Kompletní program veřejné části konference pak bude streamován přímo na webu www.forum2000.cz a Facebookové stránce nadace Forum 2000 (@forum.2000). Celá konference bude probíhat v anglickém jazyce.

0
Vytisknout
3851

Diskuse

Obsah vydání | 14. 10. 2020