Britské protibrexitové poslankyni vyhrožuje veřejnost oběšením "za zradu"

16. 12. 2017

čas čtení 1 minuta


Anna Soubry, jedna z 11 konzervativních poslanců, kteří se odmítli podrobit nátlaku činitelů Konzervativní strany prosazující při hlasování v parlamentě stranickou disciplínu, a hlasováním tento týden donutili vládu dát parlamentu pravomoc kriticky zkoumat navrhovaný zákon o brexitu, obdržela celou řadu výhrůžek, že by měla být pověšena jako zrádce.

Výhrůžky smrtí obdržel i Dominic Grieve, bývalý konzervativní generální prokurátor, který vzbouřenecký dodatek k návrhu zákona o odchodu Británie z EU koncipoval. Dodatek byl při středečním hlasování v Dolní sněmovně schválen počtem 309 vůči 304 hlasům.

 

Bulvární ultrapravicový list Daily Mail napsal, že 11 "sobeckých nespokojenců" "zradilo svou předsedkyni, stranu i 17,4 milionů lidí, kteří hlasovali pro brexit".

Na Twitteru někdo poslankyni Soubryové napsal: "Vy a tito zrádci byste měli být veřejně oběšeni."

Jiný pisatel srovnával Annu Soubryovou s tzv. "lordem Haw Haw", který za druhé světové války vysílal z nacistického Německa do Británie anglicky nacistickou propagandu a po válce byl v Británii oběšen za zradu. "Anna Soubry si zaslouží být postavena před soud za stejný zločin."

Jeden muž z města Tonbridge v Kentu napsal: "Zasloužíte OBĚŠENÍ za váš útok proti naší demokracii. HLASOVALI JSME PRO ODCHOD, ODCHOD, ODCHOD!" Pisatel uvedl svou plnou adresu a telefonní číslo a napsal: "AŤ SE CELOU VĚČNOST SMAŽÍŠ V PEKLE!"

Ostatní poslanci také dostali četné výhrůžky. Obviňují ultrapravicový bulvární tisk, že vyvplává nenávist.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7089

Diskuse

Obsah vydání | 18. 12. 2017