Nešťastník Jeremy Corbyn terčem sžíravé ironie na Twitteru kvůli brexitu

9. 2. 2017

čas čtení 3 minuty

Poté, co Labouristická strana zmeškala všechny šance k tomu, aby zabránila odchodu Británie z EU, a při diskusi a hlasování v Dolní sněmovně předák labouristů Jeremy Corbyn dokonce nařídil svým poslancům, aby pro brexit hlasovali, měl Corbyn ve středu večer tu drzost, že napsal na Twitteru toto:

"Teď začíná ten opravdový boj. Během nadcházejících dvou let využijí labouristé každé příležitosti k tomu, aby zajistili, že brexit zachrání bracovní příležitosti, životní úroveň, ekonomiku"

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová, jejíž všichni poslanci hlasovali v Dolní sněmovně proti brexitu, na to odpověděla:

"Jak? Právě jste předali konzervativcům bianco šek. Nezískali jste jediný ústupek, ale přesto jste hlasovali pro odchod z EU. Ubohé."

Twitter však reagoval daleko sžíravěji:

To je jako Monty Python a svatý grál, kdy useknou černému rytíři všechny ruce i nohy, a on řekne: "Tak dobře, budeme tomu říkat nerozhodný výsledek."

První pravidlo Klubu "Opravdový boj začíná teď" je, že vy netušíte, kdy měl opravdový boj ve skutečnosti začít.

Nespěchej...

Opravdový boj byl loni v létě. Šels na dovolenou a jaksi ti to ušlo.

Jiní uvažovali, zda má Corbyn skutečně sílu na potyčku:

"Opravdový boj začíná teď":

"Opravdový boj.... Utečte. utečte!!!"

Ironie z historie. Kontext. Roku 1066 utrpěli Anglosasové katastrofální porážku, anglosaská Anglie skončila a země se vydala po dobytí Normany normanskou cestou. Anglosaský jazyk skončil, anglosaský král Harold byl zabit střelou do oka.

"Opravdový boj začíná teď. Během nadcházejících dvou let využije Harold každé příležitosti k tomu, aby zajistil, že toto zachrání pracovní příležitosti, životní úroveň, ekonomiku"

"

Bez komentáře, pro Corbyna:

"Opravdový boj začíná teď":

Někteří ale mysleli, že to stojí aspoň za pokus (ironie):

0
Vytisknout
6382

Diskuse

Obsah vydání | 10. 2. 2017