Mé (ne)reálné přání do budoucna

10. 2. 2017

čas čtení 2 minuty

Rád bych poděkoval Britským listům, které zprostředkovaly na svých webových stránkách zajímavou a podnětnou čtenářskou diskuzi na téma Proč je dnes mezi lidmi v ČR tak populární nenávist?

Se všemi názory a argumenty,které zazněly naprosto souhlasím, píše Petr Huďa z Jihlavy.

Jsem běžný občan-dělník.Moje osobní zkušenost v debatách mezi lidmi, se kterými nejčastěji přicházím osobně do styku na téma uprchlická krize a fungování EU, je obdobná, jakou autoři popsali. (Na věku,vzdělání,sociálního postavení či třídy nezáleží).

Dlouhodobě mimo jiné pomocí internetu přeposílám svým příbuzným a přátelům články, které vycházejí jak v Britských listech tak Deníku Referendu či A2larmu.

Tyto internetové české deníky považuji za nejlepší a nejserioznější zpravodajské a publicistické weby,co zde máme. Svými články nejvíce oslovují humanisticky a levicově kritické čtenáře.

Věkem patřím mezi střední generaci. Mám takové (ne)reálné přání. Za svého života se dožít toho,že nejvíce sledovaná média mezi Čechy budou právě takové Britské listy, Deník Referendum a A2larm,nebo jim podobné deníky, které je v budoucnu nahradí. Parlamentní listy a weby typu Nová republika, nebo Vlastenecké noviny časem budou okrajovým čtenářským zájmem malé skupiny Čechů.Jsem toho názoru,že to bude pozitivní signál. Něco se ve společnosti pohnulo k lepšímu a dá se na tom stavět. Reálná hrozba novodobého fašismu se tím stane minulostí.

Pochopitelně bude hodně záležet i na dalším politickém a ekonomickém vývoji v EU a ve světě.Zejména ve Spojených státech bude zajímavé sledovat,kdo současného amerického prezidenta Trumpa po příštích prezidentských volbách nahradí. To všechno ovlivní další život v ČR.

0
Vytisknout
7789

Diskuse

Obsah vydání | 14. 2. 2017