Uprchlické ženy a děti terčem bití a znásilňování od pašeráků ve francouzském Dunkirku

12. 2. 2017

čas čtení 2 minuty

Ženy a děti jsou znásilňovány pašeráky lidí v uprchlickém táboře v severní Francii. Dokumentace o tom je součástí podrobného svědectví shromážděného v nové žalobě proti britské vládě, která odmítá přijmout uprchlické děti bez rodičů.

Ve velkém uprchlickém táboře v Dunkirku je běžné sexuální násilí a ženy a děti jsou nuceny k sexu s pašeráky lidí za přikrývky, jídlo nebo nabídku cesty do Británie.

Londýnská právní firma Bindmans žaluje britské ministerstvo vnitra, že jedná neférově a iracionálně, když se rozhodlo přijmout jen malý počet uprchlických dětí z velkého tábora v Calais, zlikvidovaného loni v řijnu, a zcela ignoruje dětské uprchlíky v táboře v Dunkirku, asi 60 km severněji od Calais.

Minulý týden se britská vláda rozhodla nesplnit ustanovení zákonného Dubsova dodatku, podle něhož měla přijmout až 3000 uprchlických dětí bez rodičů z evropského kontitentu. V sobotu předal lord Alf Dubs, který přijel do Británie koncem třicátých let jako dítě z Československa v kindertransportu Nicolase Wintona, premiérce Therese Mayová petici s 50 000 podpisy, protestující proti tomuto rozhodnutí. Rozhodnutí zrušit příjem 3000 uprchlických dětí vyvolalo zuřivost mezi poslanci všech stran v Dolní sněmovně.

V pátek konstatoval anglický arcibiskup z Canterbury Justin Welby, že toto vládní rozhodnutí znamená, že uprchlické děti jsou ohroženy sexuálním násilím i smrtí.

Arcibiskupovo varování děsivým způsobem dokladují svědectví, které během několika měsíců získal týdeník Observer. V uprchlickém táboře v Dunkirku je asi 2000 osob, z nich je asi 100 uprchlických dětí bez doprovodu rodičů. Je to špinavé místo bez řádných bezpečnostních opatření a životní podmínky jsou tam strašné. Tábor zcela ovládli pašeráci lidí. Dochází tam pravidelně k sexuálním útokům, k násilí a k znásilňování.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6605

Diskuse

Obsah vydání | 14. 2. 2017