Vnitřní dialog generace Y

#O-O-O

25. 2. 2016 / Aneta Adámková

čas čtení 4 minuty

Ta druhá: Co to je za blbost? Proč bych měla muže opečovávat a obdivovat? 

Ta první: Možná proto, že on tě potom bude chránit. Na začátku jsi o tom sama mluvila, že v dnešní době už muž není v roli ochránce. Ale to jen proto, že my se sami stavíme do role, že je nepotřebujeme. Degradujeme jejich roli v našich životech. Proč? Nechme naše muže stát se hrdiny, kteří nás ochrání před vším zlem, a my jim pak s díky a zástěrou kolem pasu padneme kolem krku. 

Ta druhá: Di do prdele…

Ta druhá: Minule jsi jasně říkal, že přerůstající feminismus rozbíjí rodinu!

On: To jsem přece nikdy neřekl! 

Ta druhá: Ale řekl! 

Ten třetí: Už jsi jako Zeman! Co jsem řekl bylo, kam až povede situace vzrůstajícího feminismu a rozvoj genderových studií. Rozbije to homosexuální sňatky, rozbije to rodinu. 

Ta druhá: To je úplné vyvedení do absurdna, to je teorie, která nemá základ v praxi a teoretickém poznání. Že rodina je základ státu, už je dávno přežitek. Ženy si vystačí na všechno sami, i na děti.

Ta první: Nesmysl! Dítě potřebuje matku i otce. To chceš mít svět plný ženských, které si zařídí otěhotnění, a potom vychovávají dítě sami? 

Ta druhá: Tak když to takhle chtějí, tak proč ne? Chlapi si to zaslouží. Po staletí opouštějí ženy. Když žena opustí chlapa, je to problém. Nikdo se už ale nepozastavuje nad opačnou situací. 

Ten třetí: Takže to nám teď jako vracíte historickou křivdu? 

Ta druhá: Ženy potřebovaly muže, aby se cítily chráněny. Ale od těch co dnes chodí po ulici, se ženy sotva dočkají nějaké ochrany. 

Ten třetí: Jaké ochrany? Můžete si za to sami. Snažíte se nás vyšachovat ze všech našich rolí. V jedné ruce držíte dítě, v druhé vrtačku, a nevraživým pohledem nás do toho stíháte sledovat. Když chceme pomoc, odseknete, že to zvládnete sami. 

Ta druhá: Hlavně, že když jsem tě prosila o uvaření večeře, tak jsi měl plno řečí. Teď už jako ženy máme alespoň nějaká svá práva, ve společnosti máme možnost být slyšet.

Ta první: Já celkově neodsuzuji feminismus jako takový. Je správné bojovat za rovnoprávnost žen a mužů. Jen mi přijde, že dnes často zaznívá to, o čem mluvíš, že muže vlastně vůbec nepotřebujeme. Dostává se to do extremismu, kdy ženy mají potřebu dokazovat mužům, že zvládnou to samé co oni. Dokonce, že se bez nich úplně obejdou. Samozřejmě, že spoustu těch věcí zvládneme. Ale naše úloha  přeci není bojovat s muži, dokazovat si něco. Ženy by si měly být vědomi toho, že jsou ženy a ne se samy kastrovat. Soutěžení s muži je naprosto zbytečné, muži prostě vždycky vyhrají, protože mají penis. Ani to náhodou neříkám, že muži jsou lepší než ženy. Jen to ne! To bych byla sama proti sobě. My nepotřebujeme přeci konkurovat mužům. Muži mají svoje, ale to my také, 50/50. Žena má podle mě ve vztahu tři základní úkoly vůči muži. Tak zvané O-O-O: Opečovávat, Obdivovat a Opotřebovávat. 

Ta druhá: Co to je za blbost? Proč bych měla muže opečovávat a obdivovat? 

Ta první: Možná proto, že on tě potom bude chránit. Na začátku jsi o tom sama mluvila, že v dnešní době už muž není v roli ochránce. Ale to jen proto, že my se sami stavíme do role, že je nepotřebujeme. Degradujeme jejich roli v našich životech. Proč? Nechme naše muže stát se hrdiny, kteří nás ochrání před vším zlem, a my jim pak s díky a zástěrou kolem pasu padneme kolem krku. 

Ta druhá: Di do prdele…

0
Vytisknout
10082

Diskuse

Obsah vydání | 26. 2. 2016