Kolínské sexuální útoky: Mýtus o tom, že muslimové znásilňují bělošky, je součástí neonacistické agendy

15. 2. 2016

čas čtení 3 minuty

Jen čtyři ze silvestrovských útočníků v Kolíně nad Rýnem jsou ze Sýrie a z Iráku

Uprchlík jako sexuální násilník je konstrukce, které se zneužívá k démonizaci lidí během celé lidské historie. Dělá se to tak, že lidem, které považujete za své politické nepřátele, připíšete děsivé vlastnosti

Falešnost temných mýtů o sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem se ostře vyjevila minulý týden, když při živém vysílání zaútočili tři muži před kamerou na televizní reportérku. Esmeralda Labye, reportérka z Belgie, vysílala reportáž z karnevalu v Kolíně nad Rýnem, když objevili tři muži, osahávali ji na prsou líbali ji a dělali neslušná gesta, píše v deníku Independent Nabila Ramdani.

Četné sexuální útoky, k nimž došlo na Silvestra v Kolíně nad Rýnem, umožnily konspiračním teoretikům konstruovat nejtemnější rasistické fantazie, líčit obraz démonických muslimů s hnědou kůží, kteří utíkají z válečných zón, aby pošpinili bělošské evropské ženství. Není zapotřebí vinu prokázat u soudu: hejno divochů si to všechno naplánovalo na internetu a VŠICHNI jsou vinni, soudu není třeba.

Tentokrát však Labyein kameraman zaznamenal absolutní pravdu: na ni sexuálně zaútočili bílí evropští muži z převážně křesťanského Německa. Kolín nad Rýnem byl plný bělošských opilců, kteří jednali stejně brutálně vůči reportérce, jak jednají pachatelé půl milionu sexuálních útoků, k nimž každoročně dochází v Anglii a ve Walesu.

Po silvestrovských sexuálních útocích psali komentátoři explicitně o "nevzdělaných mladících z Afghánistánu a ze Sýrie" jako o jejich vinících. Tento pátek mi sdělil kolínský prokurátor Ulrich Bremer, že z 59 dosud identifikovaných podezřelých silvestrovských útočníků byli jen čtyři z válkou zničených zemí, ze Sýrie a z Iráku. a proti nikomu dosud nebylo zahájeno trestní stíhání.

Uprchlík jako sexuální násilník je konstrukce, které se zneužívá k démonizaci lidí během celé lidské historie. Dělá se to tak, že lidem, které považujete za své politické nepřátele, připíšete děsivé vlastnosti. Ve třicátých letech dvacátého století byli například kolínští lidé charakterizováni jako "podlidi", kteří ohrožují evropskou kulturu. Pak jich během nacistického holocaustu 11 000 zavraždili "rasově čistí" Árijci, mnozí z nich opilečtí křesťané.

Přinášet rasismus do širší diskuse o zákonnosti, feminismu, anebo dokonce o budoucnosti Evropské unie, je stejně odporné. Snědí muži nejsou od podstaty více mizogynští nebo brutálnější než běloši, a muslimové jsou stejně orientovaní na rodinu a jsou stejně pokojní občané jako jejich protějšky z jiných náboženství a jiných kulturních dědictví.

Neonacistické organizace jako německá Pegida záměrně šíří lživou propagandu a polopravdy o Kolíně nad Rýnem k rozšiřování nenávisti a násilí. V jejich světě neznamenají oběti jako Labye nic, pokud nejsou připraveny obviňovat a lhát s cílem "bránit evropskou civilizaci před invazí snědých lidí".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9973

Diskuse

Obsah vydání | 16. 2. 2016