Kdo žvaní, a kdo to myslí vážně?

17. 6. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Veliký muftí českých islamofobů Martin Konvička překonává vše, nač jste od něj byli dosud zvyklí. Tento extrémista nyní prosazuje, aby ti, kdo nesdílejí jeho za vlasy přitaženou ideologii, byli zbavováni občanských práv ZDE.

Zajímavé na tom je, že právě probíhá proces s jiným komentátorem na Facebooku, komunistou (s pozastaveným členstvím) Michalem Kesudisem ZDE. Tento muž schvaloval atentát na české vojáky v Afghánistánu a hrozí mu za to až tři roky vězení.

V několika online diskusích jsem měl tu hanbu s Kesudisem komunikovat a nic dobrého si o něm nemyslím - považuji ho zaslepeného hlasatele protizápadních a proruských názorů. Ale to teď není příliš důležité.

Kesudis schvaloval zločin, ale sám k žádnému nevyzýval, ani žádný nepřipravoval. Za to, že projevil své hňupství online, což jinak zcela bez následků denně dělají desítky tisíc lidí, skončil před soudem. A to přes to, že tak nečinil v rámci nějakého organizovaného úsilí rozvrátit ústavní pořádek.

Naproti tomu Konvička jménem své organizace IvČRN vyzývá k likvidaci základních principů českého ústavního pořádku zcela nepokrytě. Vyjadřuje názor, podle nějž 12 - 16 % obyvatel, kteří mu oponují, má být zbaveno občanských práv.

Co myslíte, dostane se fýrer Konvička za své nedvojznačné výroky také před soud? A pokud ano, kdo bude přísněji potrestán - hlava organizované ideologicky motivované nátlakové skupiny, která za svými slovy už už vidí činy, nebo nezaměstnaný programátor, který nevhodně žvanil?

0
Vytisknout
10332

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2015