Nabízím ubytování uprchlíkům ve svém domě - jak mám postupovat?

18. 6. 2015

čas čtení 1 minuta

Velice citlivě vnímám dnešní negativní a xenofobní nálady ve společnosti související se situací lidí prchajících před hladem, bídou, válkami a dalšími zvěrstvy do naší "vysněné" a "civilizované" Evropy. Jsem Vám velice vděčný za publikování mnoha článků, úvah a kritických pohledů na toto téma. Momentálně si nevybavuji žádný jiný zpravodajský zdroj v ČJ který by dokázal přinést čtenářům odlišný pohled na věc s důrazem na širší souvislosti. Moc Vám za Vaši práci děkuji, píše Vlastimil Nohavica.

Mám rodinný domek na vesnici kde se nachází nevyužité druhé nadzemní podlaží a s družkou vážně uvažujeme, že bychom v něm dokázali ubytovat jednu rodinu uprchlíků. Je nám celkem jedno, jakého budou náboženského vyznání. Často jezdím do světa, vždy se vydávám do chudých zemí, prioritou je hledání inspirace u obyčejných, chudých lidí. Po návratu mám vždy drobné potíže se jakoby zpět dostat do stereotypního běhu konzumního života v našich končinách. Směrem na západ cestuji vyjimečně.

Myslím si, že ubytovat lidi v nouzi může býti nejlepší cesta jak jít příkladem ostatním lidem s povrchním myšlením a uvažováním a že bych takto mohl jít i někomu v okolí příkladem. Jsem obyčejný člověk a mnoho toho k nápravě věcí veřejných nezmůžu. Chtěl bych ale (namísto kecání) někomu opravdu pomoci. Můžete mi prosím poradit, jak mám dále postupovat.

0
Vytisknout
10274

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2015