Soukromou policii. Proč ne armádu?

19. 6. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Majitel Agrofertu a ministr financí Andrej Babiš provozuje soukromou firemní policii ZDE. Není jasné, zda to ona mu dodala kompro na poslance Šincla, ale pokud je pravda, že subjekt vyšetřuje uvnitř firmy, jistě se zabývá například případem likvidace konkurence prostřednictvím herbicidu ZDE. A nepochybuji, že věc vyšetří k naprosté spokojenosti Andreje Babiše.

V rozhovoru věnovaném nové knize "Numero Zero" italský spisovatel Umberto Eco stručně rekapituluje historii své země v 90. letech: "Rok 1992 je zásadním přelomem ve vývoji italské společnosti. Každý tehdy věřil, že se všechno změní, protože probíhala velká protikorupční tažení. O dva roky později se moci chopil Berlusconi. Nejen, že se nic nezměnilo, ale situace se ještě zhoršila." ZDE

Zmatek v Česku už dávno dostoupil vrcholu, když se voliči rozhodli, že problémem není, pokud někdo přikrádá ze státního, ale výhradně jen když to dělá tajně. Národní svéráz v chápání transparence byl pak nedávno geniálně shrnut Babišovou fotografií u pisoáru. Zvonokosy rulez!

Takzvané protikorupční tažení, jehož hlavními výsledky jsou pád Nečasovy vlády, osvobození kšeftařů s mandáty, osvobození Nečasové a nástup Babiše, připomíná Itálii konce minulého tisíciletí, ať se to komu líbí, nebo ne. Babiš rozhodně není jediným nebezpečím, jemuž Češi čelí - ale také určitě nepředstavuje nejmenší z nich. Systematicky likviduje demarkační linii mezi soukromým a veřejným. Monopolistické praktiky kryje z ministerstva a zaštiťuje soukromou policií.

Počkají Češi, až si pořídí i soukromou armádu?

V tom případě se z ČR dříve či později stane jeden velký Agrofert.

0
Vytisknout
7718

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2015