O mužích, kteří "to" neudrží v poklopci

19. 11. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty
Foto: Princ Andrew v roce 2001 se sedmnáctiletou Virginiou Robertsovou. Prý netuší, jak ta fotografie vznikla. Robertsovou nezná.

Pozornost Británie byla v minulých dnech částečně odvedena od brexitu dvěma neuvěřitelně trapnými incidenty, týkajícími se nechvalně známých osobností - arogantního idiota prince Andrewa a lháře a arogantního idiota Borise Johnsona.

Pověst prince Andrewa byla zničena skutečností, že se intenzivně přátelil s odsouzeným pedofilem, americkým miliardářem Geoffreym Epsteinem, který nedávno spáchal v newyorské věznici sebevraždu. Andrew se účastnil četných Epsteinových luxusních mejdanů, na nichž Epstein a jeho kamarádi sexuálně zneužívali nezletilé dívky.



Andrewa obvinila Virginia Roberts, že ji v roce 2001, když jí bylo sedmnáct,  Andrew třikrát donutil k pohlavnímu styku. Nyní šedesátiletý Andrew poskytl nesmírně trapný, samolibý a sebestředný rozhovor televizi BBC, v němž to opakovaně popřel, hovořil jen o sobě a o svých zájmech a tvrdil, že netuší, jak vznikla fotografie, na níž drží sedmnáctiletou Robertsovou kolem pasu. Hodinový rozhovor byl naprostou katastrofou a natrvalo zničil Andrewovu pověst.

Právníci Epsteinových obětí v USA požadují, aby Andrew poskytl své svědectví americké policii. Nejnověji v této věci důrazně vystoupila na tiskové konferenci žena, která se identifikuje jako "Jane Doe 15". Ta svědčí o tom, že byla obětí "zlovolných a dlouhodobých sexuálních útoků" od Epsteina a požaduje, aby Andrew poskytl americké policii informace o jeho zločinech.  


Četní komentátoři jsou šokováni, že Andrew v televizním rozhovoru neprojevil absolutně žádný soucit s obětmi Epsteinova sexuálního zneužívání a hovořil jen o sobě. Četné jeho výroky v rozhovoru byly absolutně trapné, jako například jeho tvrzení, že "pro muže je každý sexuální styk pozitivní zkušeností a kdybych býval spal s Robertsovou, jako pozitivní zkušenost bych si to pamatoval." Cože? Sexuální zneužívání je pozitivní zkušeností?


Do ohnisku pozornosti médií se znovu tento týden dostaly i sexuální eskapády Borise Johnsona (který například utajuje, kolik má vlastně s kolika ženami dětí), když si jeho  jeho někdejší milenka Jennifer Arcuri, které poskytl ze státních fondů dotace a kterou bral jako primátor Londýna s sebou na oficiální zahraniční cesty, stěžovala, že ji Johnson k sobě naprosto zablokoval přístup. Ztrapnila ho několika televizními rozhovory. Konstatovala, že Johnson vyjádřil obavy, že jeho podpora pro ni může být interpretována jako střet zájmů, a vyjádřila mínění, že byla chyba, že Johnson jako primátor Londýna nedeklaroval jejich osobní vztah jako potenciální střet zájmů, protože by to vyloučilo její nynější "ponížení".

V televizi Arcuriová vzkázala Johnsonovi toto:

"Byla jsem vždycky vůči tobě naprosto loajální, věrná, dávala jsem ti podporu a byla jsem tvou autentickou důvěrnicí. Utajuji tvá tajemství a byla jsem tvou přítelkyní.  Nechápu, proč mě blokuješ a ignoruješ, jako bych byla nějakou krátkodobou známostí na jedinou noc, kterou sis našel někde v baru - a ty moc dobře víš, že jsem takovou krátkodobou známostí nebyla. Jsem opravdu zničená z toho, jak jsi mě odhodil stranou, jako bych byla nějaký ohyzdný skřítek."





Johnson je ovšem proslulý tím, že "odhazuje stranou" kohokoliv, koho už nepotřebuje.

0
Vytisknout
12531

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2019