Britské listy přišly o názorovou pestrost

13. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

V minulosti jsem přivedl s nadšením k BL řadu čtenářů. Dnes toho docela lituji. Spektrum informací, které nabízely, bylo pestré a "ideovou vyhraněnost" jsem nevnímal, píše Jaroslav Šlambor.

Alespoň ne dominantně. Dnes je situace odlišná. Díky panu redaktorovi Dolejšímu, se BL vyprofilovaly ve vztahu ke kauze "Ukrajina", resp. Západ /zbytek světa k obrazu vytvářeného mainstreamem - pokud nejsou dokonce "papežtější, než papež". Zkrátím to - pan Dolejší je bezpochyby vzdělaný člověk, ale vidí svět přes filtr, který obraz deformuje do podoby, kterou kreslí jeho filozofie pohledu na svět.

Škoda. Jak je možné, že Vám nevadí ta zcela zjevná jednostrannost jeho článků? Jeho úvahy hraničící s paranoiou (viz poslední paralela v článku "O třech důvodech..."). Zcela zjevná rusofobie, hraničící s rasismem čiší z každého jeho článku. Řeknu to docela tvrdě - z pohledu toho, co píše, je docela slušný válečný štváč. Kam se vytratila objektivita? Kdo vybírá příspěvky z jiných zdrojů? Na vaši předpokládanou námitku, že zveřejňujete i jiné názory odpovídám ano, ale: ty jsou v menšině, reakce na články pana KD jen sporadické (dokonce i vy sám jste cítil potřebu reagovat, tuším v souvislosti s Gazou) a zdaleka ne vyvažující jím zastávané postoje. Jeho pozice redaktora mu umožňuje "systematické ostřelování" čtenářů náboji stejné provenience - navíc z dobrého a bezpečného úkrytu. No nic. Jeden čtenář, navíc zklamaný, žádný čtenář.

PS: panu KD nemá cenu psát - chápu, je zaneprázdněn bojem proti ruskému nebezpečí, resp, apologetice skvělého počínání Západu.... Škoda, že nežije geniální Hašek dnes. Měl by zajímavé téma.

0
Vytisknout
12445

Diskuse

Obsah vydání | 15. 8. 2014