Babiš si koupil média, aby psala pravdu. Koupí si i soudy?

15. 8. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Česká televize nedávno odvysílala velmi zajímavý pořad o Andreji Babišovi. Dozvíme se tam např. to, že 94 ze 153 českých firem Agrofertu v posledních letech čerpalo dotace od státu a z Bruselu ve výši necelých 4 miliard korun, přičemž Babiš jako současný ministr financí je ten, kdo kontroluje správnost čerpání těchto dotací.

Nejvíce mne ale šokovalo to, jak Andrej Babiš v pořadu vysvětluje, proč si koupil některá česká média (stopáž 9:30 níže uvedeného videa na YoutTube):

"Když jsem se dostal do situace, že lhaly a já jsem žaloval na ochranu osobnosti a nedomohl jsem se nikdy práva a pravdy, no tak jsem koupil to médium proto, aby psali pravdu."

Tak mě napadá, že je škoda, že si Andrej Babiš nekoupil i soudy, aby soudily správně. Dovedete si představit, že někdo na Západě řekne, že si koupil média proto, aby zajistil, že budou publikovat pravdu? Je to jednak jasné přiznání se k ingerenci do toho, co ta média publikují, jednak naprosto nepochopitelné a směšné přesvědčení, že pravdu lze zajistit tím, že si ji někdo, kdo na to má, koupí.

0
Vytisknout
15867

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2014