"Vzbouřenci mají "1 200 vojáků vycvičených v Rusku" a "150 jednotek bojové techniky"

16. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Nový "premiér" útvaru "Doněcká lidová republika" Alexandr Zacharčenko na včerejší tiskové konferenci oznamuje (stopáž 2:11 +), že separatistické síly získaly jako posily "150 jednotek bojové techniky" a "1 200 v Rusku vycvičených vojáků".

Echo Moskvy ZDE k videozáznamu uvádí:

Podle něj [Zacharčenka] se rezervy objevily v nejkritičtější chvíli. Čítají 1 200 osob personálu, který prošel čtyřměsíčním výcvikem na území Ruské federace. Kromě vojáků posily podle Zacharčenka zahrnují 30 tanků a 120 obrněných vozidel.

Guardian si také všímá, že Zacharčenko hovořil o personálu, který údajně prodělal vojenský výcvik přímo na území Ruské federace. Guardian informuje, že Zacharčenko uvedl, že muži i vojenská vozidla jsou umístěna nedaleko "koridoru" k ruské hranici, avšak konkrétně neuvedl, zda vozidla samotná přijela z Ruska. Guardian zdůrazňuje, že je nejasné, kolik koordinace povstaleckých bojovníků pochází z Ruska, a varuje, že žádná Zacharčenkova tvrzení nelze ověřit z nezávislých zdrojů. Dodává však, že je zřejmě podstatné, že přiznání, že na výcviku ozbrojenců na povstalecké straně se podílelo Rusko, poprvé přichází z povstaleckých zdrojů.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
10856

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2014