Antikomunismus v ČR ochromil demokracii

20. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

K článku pana Řezanky bych si dovolil poznamenat několik rozšíření. Argumentace pana Kalouska, Nečase, Gazdíka a dalších současných vladařů jsou typický archetyp arogantního věrozvěsta systému. Mohou si dovolit cokoli, protože ví, že jejich opozice je reálpoliticky označena za nepřítele svobody, píše Václav Drda.

Kdokoli by je měl ohrožovat, je ve stejném "klubu" s vrahy dr. Horákové. Na tomto systematicky pracují od doby, kdy režisér Renč vymyslel "KSČSSD". Bylo to velmi chytré a bolševicky efektivní.

Pan Kalousek ví, že tady bude vládnout buď on, nebo přijde (mediálně) rádobykomunistický převrat. Dobro proti zlu. Tímto způsobem zmanipulovali uvažování mnoha lidí, které těmito a podobnými psychologickými kličkami uvedli do stavu transové hysterie - nepřemýšlejících, užitečných idiotů. Být ve "správném" klubu je k nezaplacení. To potom můžete schvalovat zákony této země a cestou na oběd na ulici zfackovat oponenty. Lidi vám zatleskají a ještě si řeknou, jak tím pomohli demokracii.

Pozn. JČ: Antikomunismus skutečně zapůsobil v Československu/ČR za posledních dvacet let s ničivou silou. Vážně ohrozil demokracii. Základním principem demokracie totiž je, že vládnoucí politikové musejí být podrobováni systematické kritice a vládnou v dialogu s kritickou opozicí. Tento mechanismus v ČR (a v jiných východoevropských zemích) nefunguje, protože na rozdíl od západních demokracií, každý kritik je označen za komunistu a tím zdiskreditován. Viz též cílené antikomunistické kampaně před volbami, které mají zakrýt zlořády, páchané "demokratickou" vládou. Domníval bych se však, že po třiadvaceti letech, tedy téměř čtvrt století, přestává aspoň v Česku tento mechanismus už fungovat. Dokud nepřestane fungovat úplně, nebude v České republice demokracie.

0
Vytisknout
10291

Diskuse

Obsah vydání | 21. 9. 2012