Hegerova ubohost

19. 9. 2012 / Radim Hreha

čas čtení 1 minuta

Bezradnost současné vládní koalice výstižně interpretoval ministr zdravotnictví doc. MUDr. Leoš Heger, Csc. Podle počtu titulů, jeden z nejvzdělanějších ministrů současné vlády, reagoval v pořadu ČT Otázky Václava Moravce na kritiku stínové ministryně zdravotnictví za KSČM, poslankyni Janu Markovou signifikantně. Jako primitiv.

V souvislosti s tragickými dopady metanolové aféry Marková poukázala na všeobecně známý polistopadový trend pravice spočívající v omezování kontrolních funkcí státu a rozvolňování pravidel podnikání „za každou cenu.“ Hegerova reakce zaslouží doslovný přepis: „Ano, já bych k tomu dodal - za posledních 20 let, kdy nejsou u vlády komunisté, takže zdravotnictví se hroutí, již tady není limit na dialýzy, že v 55letech už se nedializuje člověk a podobné nešvary se dostaly do zdravotnictví. Tak to opravdu gratuluji paní kolegyni.“

Reakce Markové na Hegerův úlet nepostrádala noblesu: „Tak to bylo trošku nefér, pane ministře, ale dobře.“ Nicméně verbálně nejkultivovanější člen vlády svojí reakcí předeslal, že od současné koalice už občan ani v době předvolební, korektnost očekávat nemůže. Hegerova argumentace by nebyla omluvitelná ani u absolventa polistopadového školství, které nezavrhlo principy ideologické masáže, pravda se změnou orientace. O to skandálnější je však reakce politika spoluodpovědného za pokračující marginalizaci státu, jenž občanům přestává garantovat základní principy jeho existence.

0
Vytisknout
13863

Diskuse

Obsah vydání | 21. 9. 2012