Syrští povstalci útočí na pozice libanonské armády

22. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Syrští povstalci v pátek v noci zaútočili na pozice libanonské armády na severu země, nedaleko státní hranice. Oznámily to dnes armádní zdroje. Šlo již o druhý takový útok v tomto týdnu.

Velký počet ozbrojenců pronikl na území Libanonu v noci přes předměstí města Arsal a zaútočil na armádní pozice. Nejsou hlášeny žádné ztráty.

Po incidentu vypravila armáda do oblasti posily a zahájila pronásledování pachatelů, kteří unikali do hor a několika pohraničních sídel.

Obyvatelé Arsalu, který leží asi 10 km od hranice, sdělili libanonskému listu The Daily Star, že armáda zadržela blíže neurčený počet ozbrojenců, ale propustila je na nátlak představitelů města.

Sýrie opakovaně tvrdí, že povstalci operují v libanonských pohraničních městech, a žádá úřady, aby zabránily pašování zbraní a ozbrojenců. Syrská armáda při pronásledování několikrát pronikla na libanonské území a v jednom případě zemřeli dva lidé na následky dělostřelby.

Podle dnešního prohlášení libanonské armády budou její jednotky silou bránit narušení státní hranice bez ohledu na to, kdo se ho dopustí.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8901

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2012