Trump připustil, aby Kavanaugha "stručně" vyšetřovala FBI

29. 9. 2018

čas čtení 1 minuta





Republikánský senátor Jeff Flake pohrozil, že se postaví proti nominaci soudce Bretta Kavanaugha do amerického Nejvyššího soudu, pokud nebude požádána FBI, aby vyšetřila obvinění, že v mládí sexuálně obtěžoval několik žen. Senátní výbor pro soudní záležitosti sice v pátek hlasováním jeho nominaci pro Nejvyšší soud schválil, ale Flake s tím není spokojen a blokoval by potvrzení nominace v Senátu.

Trump sice nařídil vyšetřování těchto obvinění FBI, ale zdůraznil, že vyšetřování musí být "omezené" a "ukončené za dobu kratší než týden". Posléze se vyjádřil na Twitteru, že je to jen otázkou času, než bude Kavanaugh jmenován do Nejvyššího soudu.

Flake změnil svůj názor a začal požadovat vyšetřování od FBI poté, co ho oslovily ve výtahu dvě oběti sexuálního znásilnění. Jedna z jich prosila Flakea, aby jí pohlédl do očí. Řekla: "Podívejte se na mě a řekněte mi, že nezáleží na tom, co se mi stalo."

Flake poté začal jednat s demokratickými senátory v senátním výboru a asi o hodinu později oznámil, že před Kavanaughovým schválením musí být jeho obvinění ze sexuálního násilí vyšetřeno FBI.

USA
0
Vytisknout
7213

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2018